Kerry, Moskova'da 500 dolarlık hediye aldı


ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry'nin, Moskova'nın en işlek caddelerinden Arbat'ı gezerek ailesine 500 dolarlık hediye aldığı öğrenildi.

ABD'nin Rusya Büyükelçiliği Basın Sözcüsü Will Stevens, Kerry'nin Arbat Caddesi'nde gezdiği fotoğrafları paylaştı. Stevens paylaştığı resimlerde Kerry'nin, halk ile sohbet ettiği ve bir dükkanda alışveriş yaptığı kareler yer aldı. Kerry'nin ailesine hediye aldığı ancak ne aldığı ve kaç para harcadığı bilgisi verilmemişti.

Kerry'nin alışverişini merak eden Rus gazeteciler olayı araştırarak detayları öğrendi. Ria Novosti'nin haberine göre Kerry, toplamda 35 bin ruble (500 dolar) harcadı. Dükkan sahibinin verdiği bilgiye göre Kerry, yaşlı nine görünümlü matruşka (8 bin ruble), bezden yapılan 3 adet kutla (bin 700 ruble) ve iki adet amber taşlı yüzük (tanesi 10 bin ruble) aldı. Kerry'nin hediyeleri kendisinin dikkatle seçtiği belirtildi. Kerry, dükkanda yaklaşık 10 dakika kaldı.

Rusya'ya resmi ziyaret için gelen Kerry, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile 2 saatten fazla süren ikili görüşme yaptı. Ayrıca Kerry, Lavrov ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üçlü bir görüşme de yapacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Kerry, Moskova'da 500 dolarlık hediye aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER