'Keziban ve Kezban ismine sahip olanlar ismini değiştirmeli mi?'

Samanyoluhaber yazarı Dr. Ali Demirel, MC EU TV'de yayınlanan programda okuyuculardan gelen soruları cevaplıyor.

'Keziban ismine sahip olanlar ismini değiştirmeli mi?'

Samanyoluhaber yazarı Dr. Ali Demirel, MC EU TV'de yayınlanan programda 'Keziban ismine sahip olanlar ismini değiştirmeli mi?' sorusunu cevapladı. 

Türkiye'de 'Keziban veya Kezban isminin yaygın olduğuna dikkat çeken Demirel bazı anlamları farklı isimleri çocuklara verildiğini söyledi. 

Arapça bilinmeden sırf 'Kuran Kerim'de geçiyor diye bu tür isimlerin anlamının yanlış anlaşıldığını hatırlatan Demirel  Türkiye'de yaygın olan 'Kezban' isminin Farsçadan geldiğini söyledi. Farsça'da Kezban isminin 'Ev Hanımı' anlamına geldiğini söyleyen Demirel dilimize farsçadan geçen kelimelerden örnek verdi...   


Soru-Cevap programında  dini konulardaki okuyucu ve izleyici sorularını cevaplayan  İlahiyatçı Akademisyen Yazar Doktor Ali Demirel, günlük hayatta sık karşılaştığımız dini problemler ve sorular; çocuk, ergen ve yetişkin psikolojisi, aile içi iletişim başta olmak üzere pek çok alanda bilgi birikimini sizlerle paylaşıyor.

Sorularınızı yorumlar üzerinden ya da [email protected] ile [email protected] mail adresleri üzerinden gönderebilirsiniz.
<< Önceki Haber 'Keziban ve Kezban ismine sahip olanlar ismini değiştirmeli... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER