KGAÖ Dışişleri Bakanları Tacikistan'da


AŞKABAT (CİHAN)- Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de başladı. Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirociddin Aslov'un ev sahipliği yaptığı toplantıya; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Kazakistan Dışişleri Bakanı Erlan İdrisov ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev katılıyor.

KGAÖ dışişleri bakanları, ilk önce Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman tarafından kabul edildi. Görüşmede, bölgesel tehditlerine karşı ortak mücadele konuları ele alındı. Ayrıca, IŞİD ile mücadelede ve örgüte bölgede katılımların önlenmesi masaya yatırıldı. Daha sonra toplantı bakanlar katılımıyla devam etti. Toplantıda, KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Bordyuja, bölgede son gelişmeler ile ilgili bakanlara brifing verdi. Bakanlar, Afganistan'daki son gelişmeleri, Ortadoğu'daki artan terör tehdidi gibi pekçok konuyu da masaya yatıracak.

Toplantıya, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve Sırbistan Dışişleri Bakanı Ivica Daciç, AGİT Çatışmaları Önleme Merkezi Direktörü Adam Kobieracki, Birleşmiş Milletler Orta Asya Önleyici Diplomasi Merkezi Başkanı Miroslav Yenca da davet edildi.
KGAÖ'ye ; Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan üye.

CİHAN
<< Önceki Haber KGAÖ Dışişleri Bakanları Tacikistan'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER