Erdoğan’ın ‘kumpas davaları’nın perde arkasını zamanın polis müdürü anlattı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2020
Telekulak suçlamasıyla 2 yıl cezaevinde tutulan KHK’lı İstihbarat Müdürü Mesut Yılmaz, ilk kez konuştu. Derin devlete yönelik operasyonları ve Tayyip Erdoğan’ın rolünü anlattı.
Tayyip Erdoğan rejiminin ‘kumpas davaları’ olarak tanımladığı Ergenekon, Balyoz, Hrant Dink, Tahşiye ve telekulak davalarında İstanbul Emniyeti İstihbarat Müdürü olan KHK’lı polis Mesut Yılmaz, gazeteci Adem Yavuz Arslan’a konuştu. Telekulak suçlaması ile 2 yıl hapis yatan Yılmaz, bu davaları birinci elden bilen, görev alan, operasyonların perde arkasına dair bilgilere sahip bir isim.
Mesut Yılmaz, Ergenekon Operasyonu’nun başlaması ve gelişmesi, Ergenekon’a bakan büronun kuruluş hikayesi, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanması, ‘Sahte delil’ tartışmasının detaylarını anlattı.
Erdoğan’ın telefon kayıtlarının İşçi Partisinde bulunmasının perde arkasını aktardı. Kuddusi Okkır’ın tutuklanması ve hastalanma süreci, Türkan Saylan’ın evinin aranması ve sonrasında yaşananlar, Gezi olayları ve Şike Davası’na kadar en kritik süreçlerin bilinmeyenlerini tek tek dile getirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


