KHK'lı şehidin eşi Instagram'da cevşen satarak geçimini sağlamaya çalışmış

KHK ile ihraç edilen, vatani görevini yaparken hayatını kaybeden şehit polis Burak Zekeriya Altunok’un eşinin kendi emeğiyle ürettiği kolye ve takıları internet üzerinden satışını yaparak geçimini sağlamaya çalıştığı ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Konya KHK Platformunun paylaşımına göre, Altunok cevşen, kolye ve diğer takıları evinde üretiyordu ve Instagram’da açtığı hesap üzerinden satışını gerçekleştiriyordu.

KHK’LI EŞİ DİYE İŞ VERİLMEDİ

Polis eşi Burak Zekeriya Altunok’un KHK ile ihraç edilmesinden sonra kendisinin de “KHK’lı eşi” diye fişlendiği ortaya çıkan Vildan Altunok’a iş verilmediği ortaya çıkmıştı.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şehidin eşi Vildan Altunok’un İŞ ve İşçi Bulma Kurumuna (İŞKUR) başvurduğunu, kendisine iş verilmediğini açıklamıştı.


EŞİ İHRAÇ EDİLDİKTEN SONRA 16 AY CEZAEVİNDE TUTULDU

15 Temmuz’dan sonra ilan edilen OHAL döneminde çıkarılan KHK ile ihraç edilen polis memuru Burak Zekeriya Altunok, tutuklanarak 16 ay hapis yattı. Tahliye olduktan sonra askere çağrılan Altunok, Doğubayazıt’ta İran sınırında devriye görevi yaparken PKK’nın düzenlediği saldırıda şehit oldu.

Vildan Altunok’un, @vildan.zekeriyaburak adıyla açtığı Instagram hesabında el emeği ürünlerini sergiliyor ve satışını yapıyor. Cevşen kolye, bebek cevşeni ve araba cevşeni gibi takılar da üreten Altunok bunları EFT ile ödemelerini alarak kargo ile gönderiyor.

‘HİÇ KİMSE GÖRMEK İSTEMEYEN KADAR KÖR DEĞİLDİR’

Altunok son gönderilerinde eşi şehit olmadan önceki aile fotoğraflarını da paylaşıyor ve küçük klipler yayınlıyor. En son paylaşımında “Oğlumuz Ahmet Erenin sınıfının adı İbn i Sina ve kapısında bu yazıyordu dedim o zaman dahi Allah bizimle diye… HAMD OLSUN” sözleriyle İbn-i Sina’nın “Hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir” paylaşımı yaptı ve “Sana böyle güzel dönüşler yakışır” ifadelerini kullandı.

Şehit eşini cenazesinde giydiği üniformalı olarak paylaşan Altunok, “Sana daha çok yakışıyor. Seni şimdiden çok özledim. Beni bekle.” dedi.

Delta isimli Twitter kullanıcısı ise Vildan Altunok’u evinde ziyaret ettiklerini paylaşarak, “Taziyeye gelenlerden biri şehidimiz görevine dönmüş müydü dedi, eşi de “Görevini en güzel şekilde yerine getirip şehit oldu daha ne olsun” dedi.” ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

“Eşinin kabrine her gidişinde bir avuç toprak alıyormuş, beni yanına gömmezler benim toprağıma serpsinler dedi. Törende bir devlet erkanı, Devlete olan inancınızı kaybetmeyin demiş. Vildan Hanım da ben 3 sene önce yitirdim. Allah inancım tuttu beni ayakta demiş.

Eline harçlık olsun diye kolye vs. yapıp satıyormuş. Zamanında insanlara yalvardım alsınlar diye şimdi onlar istese de yapmam diyor. İnsanları üç kuruşa muhtaç bıraktılar.

Büyük oğlu tuvalete giderken yardım istiyor ya küçücük daha. Dünya resmini açıp babam bunun neresinde çok mu uzakta diye soruyormuş. Vildan hanım da inşallah eşimin şehitliği bir hayra hizmet eder, insanlar yapılan yanlışları fark eder diyor.”

<< Önceki Haber KHK'lı şehidin eşi Instagram'da cevşen satarak geçimini... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER