KHK'lı üniversiteden mezun olan başvuramıyor!

Erzurum Köprüköy Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda çalışacak büro çalışanı ilanı verdi. Kaymakamlığın adaylarda aranacak özel şartlar bölümünde KHK ile kapatılan üniversitelerden mezun olanların başvuramayacağı belirtildi.

SHABER3.COM

Erzurum’un Köprüköy ilçesi Kaymakamlığı iş ilanı verdi. Köprüköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda istihdam edilmek üzere büro görevlisi arayan Kaymakamlığın dikkat çeken başvuru kriteri ise KHK ile kapatılan üniversitelerden mezun olmamak.

İŞE ALIM İÇİN ATIF YAPILAN KANUNDA BU İBARE YOK
Gazete Duvar'dan Serkan Alan'ın haberine göre, Kaymakamlığın büro çalışanı için belirlediği adaylarda aranacak özel şartlar bölümünde, “4 yıllık yükseköğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olmak” yazıldı. Bu kritere parantez içinde, “KHK ile kapatılmış üniversitelerden mezun olanlar hariç” ibaresi eklendi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik(SYDT) Fon Kurulunun 16.02.2012 tarih ve 2012/01 sayılı kararı ile yürürlüğe konulan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Personelinin Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar” ve “İş Kanunu” çerçevesinde işe alım sürecini belirlediğini belirten Köprüköy Kaymakamlığı 25 Nisan’da söz konusu kadro için mülakat yapacak. SYDT Fon Kurulunun işe alım kriterlerine göre ise KHK ile kapatılan üniversite mezunlarının işe alınmamasına dönük bir ibare yer almıyor. Söz konusu 2012/01 sayılı kararda işe başvuracak 4 yıllık üniversite mezunlarına ilişkin şu tanım yer alıyor:
4 Yıllık Yükseköğretim Kurumlarının her bir unvanın iş tanımında belirtilen bölümlerinden mezun olmak ve ÖSYM tarafından yapılan geçerli Kamu Personeli Seçme Sınavında P3 puan türünde en az 60 puan almış olmak şartları aranır. İhtiyaç duyulması halinde Mütevelli Heyeti tarafından yabancı dil bilmek, bilgisayar programları kullanabilmek vb. özel şartlar da aranabilir.


KHK İLE HANGİ ÜNİVERSİTELER KAPATILMIŞTI?
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL döneminde yayınlanan KHK’larla bugüne kadar şu 15 üniversite kapatıldı: Altın Koza (İpek) Üniversitesi (Ankara) Bursa Orhangazi Üniversitesi (Bursa) Canik Başarı Üniversitesi (Samsun) Selahattin Eyubi Üniversitesi (Diyarbakır) Fatih Üniversite (İstanbul) Melikşah Üniversitesi (Kayseri) Mevlana Üniversitesi (Konya) Şifa Üniversitesi (İzmir) Turgut Özal Üniversitesi (Ankara) Zirve Üniversitesi (Gaziantep) Kanuni Üniversitesi (Adana) İzmir Üniversitesi (İzmir) Murat Hüdavendigar Üniversitesi (İstanbul) Gediz Üniversitesi (İzmir) Süleyman Şah Üniversitesi (İstanbul)
<< Önceki Haber KHK'lı üniversiteden mezun olan başvuramıyor! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER