KHKlılara soykırım belgesini açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 27 2024
Ömer Faruk Gergerlioğlu, KHK'lıların kamu binalarına girişini yasaklayan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun resmi yazısına 8 yıl sonra mahkeme kararıyla ulaştı. Soykırımcı Kaymakam Emiroğlu'nun ise yükseltilerek Sakarya Vali Yardımcısı yapıldığı ortaya çıktı.
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 8 yıldır peşinde olduğu gizli belgeye 8 yıl sonra mahkeme kararıyla ulaştı. Belgede İzmit Kaymakamlığı, 15 Temmuz’dan sonra açığa alınan kişilerin kamu binaları, işyerleri ve bürolarına girişlerinin engellenmesi talimatı bulunuyor.
ANAYASAYI AYAKLAR ALTINA ALAN BİR KARAR
8 yıldır peşinde olduğu belgeyi TBMM’deki basın toplantısında açıklayan Gergerlioğlu, “Anayasayı ayaklar altına alan utanç verici, yüz kızartıcı bir karardır!” dedi. Gergerlioğlu, açığa alınmış personelin kamu binaların girişini yasaklayan dönemin İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun halihazırda Kocaeli Vali yardımcısı olarak görev yaptığını da açıkladı.

BELGEYİ MAHKEME KARARI İLE ALDI
Gergerlioğlu konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Çok önemli ifşa edilmesi gereken bir belgeyi açıklayacağım! Yaklaşık 8 yıla yakındır bu belgeyi devlet kurumlarından almak için uğraş veriyorum! Anayasa’ya hukuka aykırı insanların hak ve hürriyetlerini ayaklar altına alan bu belgeyi devlet kurumları vermemek için birbiri ile yarışıyor!
En sonunda Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı ile bu belgeyi aldık! Belge; 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra açığa alınan kişilerin kamu binalarına, işyerleri ve bürolara girişlerinin engellenmesi ile ilgili İzmit Kaymakamlığı’nın kamu kurumlarına gönderdiği bir talimat!
BELGE GİZLİ İBARELİ OLARAK GÖNDERİLMİŞ
“Gizli” olarak gönderilmiş! Anayasayı ayaklar altına alan utanç verici, yüz kızartıcı bir karardır! Biz bu kararı 2016 yılı içinde almaya çalıştık vermediler, uzun bir hukuk mücadele
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor3.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var4.Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenekler var, harekete geçmemiz gerekebilir'5.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti
6.Skandal iddia: Diyanet 1400 TÜGVA üyesinin umre masraflarını ödedi7.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu8.AKP'ye katılan milletvekili bu sefer Erdoğan'ın fotoğrafına asker selamı verdi9.Bunaltıcı sıkıntılar10.Kara Kuvvetleri'nde ihale soruşturması: Askerler dahil çok sayıda kişiye gözaltı!

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı

550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... ...

Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 2...

Trump’tan İran'a sert mesajlar: 'Çok güçlü seçenek...

Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzlu...


