KHK'lıları işsizliğe ve sosyal ölüme mahkum eden yasa Meclis'ten geçti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 2 2018
TBMM Genel Kurulunda görüşülen 701 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kabul edildi. KHK ile işleri ve meslekleri ellerinden alınan 18 bin 632 kişiyi açlığa mahkum eden kararname AKP ve MHP oylarıyla TBMM’den geçti.
Genel Kurul’da söz alan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kararname ile KHK’lerle ihraç edilenlerin özel sektörde çalışmalarının engellendiğini ifade ederek, “Öğretmenlerin çalışma izinlerini iptal ettiniz, on binlerce öğretmen özel okullarda da çalışamıyor. KHK’li hukukçular avukatlık ruhsatı alamıyor. Bugün bir cinayete daha imza attınız ve KHK’yle ihraç edilen doktorların özel hastanelerde çalışmasının önüne geçecek şekilde bir sağlık kanun teklifi sundunuz. Yarın komisyonda görüşeceğiz. 6-7 bin doktorun özel hastanelerde çalışmasını engelleyecek çok vicdansızca bir teklif.” açıklamalarında bulundu.
‘MİLLETE KUMPAS KURDUNUZ’
İYİ Parti Grubu adına söz alan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, kararı eleştirerek, “Sayın Cumhurbaşkanı okulları neden kapatmadınız? Vatandaşların çocuklarını bu okullara göndermesine müsaade ettiniz. Bunlar Milli Eğitim Bakanlığının gözetiminde, denetiminde okullardı. Bu millete kumpas kurdunuz. Bunu, bugün anlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
MHP Grubu adına söz alan Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, OHAL Komisyonu ile ihraçlara karşı itiraz yolunun açıldığını ancak sınırlı sayıda iade kararı çıktığını belirtti.
‘BU KİŞİLERİN SABİT SUÇU YOK’
HDP Grubu adına söz alan Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “OHAL Komisyonuna başvuran, ihraç edilmiş ya da açığa alınmış kişilerin suçları sabit olmamasına rağmen, kimisi iki yıldır işsiz ve tüm sosyal haklarından mahrum durumda. İktidarınız ve bu Komisyon, yüz binlerce suçsuz, günahsız insanın vebalini üzerinde taşıyor.” iddiasında bulundu.
‘ACİL BİR KULA KULLUK EDİYORSUNUZ’
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam da 15 Temmuz akşamında Türkiye’nin
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğu başladı!2.İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaşandı3.İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini yasakladı4.Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti5.Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şüpheli adliyeye sevk edildi
6.Artvin’de çığdan ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi 1 kayıp aranıyor7.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...8.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?9.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti10.Almanya'ya giren sığınmacı sayısında büyük düşüş! Tedbirlerin daha da artırılması tartışılıyor

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye'de para transferinde ‘açıklama’ zorunluluğ...

İran'da devam eden protestolarda can kayıpları yaş...

İsrail 37 yardım kuruluşunun Gazze'ye erişimini ya...

Bulgaristan 1 Ocak itibariyle Euro’ya geçti

Yalova’daki IŞİD saldırısı sonrası yakalanan 25 şü...


