Kıbrıs'tan sevindiren haber

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, KKTC’deki corona virüsü salgınında yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunurken, "KKTC’de 5 gündür yeni vaka tespit edilmedi’’ dedi.

SHABER3.COM

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını etkisini arttırmaya devam ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 5 gündür yeni corona vakası tespit edilmedi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, KKTC'deki corona virüsü salgınında yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tatar, KKTC'de 9 Mart'ta tespit edilen ilk corona virüs vakasının ardından ülkedeki uçuşların askıya alındığını, sınırların, okulların ve devlet kurumlarının kapatıldığını, şehirlerarası yolculuğun yasaklandığını ve ülke genelinde akşam 21:00'den itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığını dile getirdi.

7 KİŞİ GÖZLEM ALTINDA 

Başbakan, ülkede virüs salgınında 5 gündür yeni vakanın tespit edilmediğini aktarırken, 7 kişinin ise hastanelerde gözlem altında tutulduğunu açıkladı. Tatar, ilk günden bu yana Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Sağlık Bakanlığı ile temas halinde olduklarını ifade ederken, bu süreçte Cumhurbaşkanı ile 2 defa telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Başbakan, salgındaki vaka sayısında yatay seyrin bittiğini ve düşüşe geçtiğini aktarırken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) KKTC'den çok daha kötü durumda olduğunu vurguladı.

“KIBRIS TÜRKLERİNİN 1974'DEN BU YANA VERDİĞİ İKİNCİ BÜYÜK MÜCADELE''

KKTC Başbakanı, korona virüs salgını hakkında ‘'Kıbrıs Türklerinin 1974'den bu yana verdiği ikinci büyük mücadele'' ifadesini kullanırken, bu kritik süreci eskiden olduğu gibi birlik, beraberlik ve anavatan Türkiye'nin destekleri ile aşacağız açıklamasında bulundu.

Başbakan, 2 bin vatandaşı çeşitli ülkelerden Türk Hava Yolları (THY) desteği ile tahliye ettiklerini ifade ederken, Almanya'nın 800 vatandaşını tahliye etmediğini KKTC'de karantinaya alınması istediğini aktardı.

Tatar, 30 Alman vatandaşını tedavi ettiklerini ve ülkelerine gönderdiklerini açıklarken, 86 KKTC vatandaşının ise İngiltere'de korona virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini dile getirdi.

KISITLAMALARIN GEVŞETİLMESİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Başbakan Tatar, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlerin gevşetilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını ifade ederken, normalleşme sürecinde 4 Mayıs tarihinin gündemde olduğunu aktardı.

Tatar, ilk etapta temasın az olduğu küçük işletmelerin tekrardan açılacağını dile getirirken, kafe, eğlence merkezi ve okulların son etapta açılacağını ifade etti. KKTC Başbakanı, ekonomik hayatı kademeli olarak açılacağının altını çizerken, ülke ekonomisinin turizme, yüksek öğrenime ve konut satışlarına bağlı olduğunu dile getirdi.

Başbakan, salgın nedeni ile otellerin ve okulların boş olduğunu, yabancılara yapılan konut satışlarının ise durduğunu açıklarken, KKTC, ekonomisinin durgunluk yaşadığını ifade etti. Tatar, KKTC'ye yıllardır uygulanan ambargo ve kısıtlamalara rağmen bu süreci başarılı bir şekilde yönettiklerini aktarırken, ekonomik olarak Türkiye'ye entegre olduklarını ve orada yaşanan durumları yakından takip ettiklerini açıkladı
<< Önceki Haber Kıbrıs'tan sevindiren haber Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER