Kick boksu bırakıp boksa geçen genç kız, dünya 3. oldu


Muğla'nın Milas ilçesinde 1,5 yıl mücadele ettiği kick boks branşının ardından Zonguldaklı boks milli takım antrenörünün tavsiyesiyle kısa süre önce tanıştığı boks branşında dünya üçüncülüğü ve Türkiye şampiyonluğu elde eden 16 yaşındaki Selma Karakoyun'un başarısı örnek oluyor.

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Selma Karakoyun(16), 1,5 yıllık Kickboks sporunun bırakmasının ardından 6 ay önce başladığı boksta Türkiye şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğü elde etti. Zonguldak'ta kampa katılan Milli sporcunun hedefi Ağustos'ta Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak.

Milas Savunma Sanatları Spor Kulübü bünyesinde geçen yıl İstanbul'daki Kickboks Türkiye Şampiyonası'na katılan genç sporcu, Zonguldaklı Yıldız Boks Milli Takım Antrenörü İshak Tiryaki'nin dikkatini çekti. Milli antrenörün talebi üzerine geçen ocak ayında ferdi olarak katıldığı Şanlıurfa'daki Gençler Türkiye Boks Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Daha sonra Zonguldak Türk Telekomspor'a transfer olan Karakoyun, Çankırı ve Kastamonu'da yapılan Yıldız Boks Milli Takım kampına katıldı. Karakoyun, 14 - 25 Mayıs tarihleri arasında Tayvan'da yapılan Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda da üçüncülük elde etti. İlk uluslararası şampiyonada Türkiye'ye bronz madalya kazandıran sporcu Karakoyun'un hedefi, 15-25 Ağustos'ta Macaristan'da yapılacak Yıldızlar Boks Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyatlarda Türk Bayrağı'nı göndere çektirmek.

Zonguldak'ta kampa giren Karakoyun, antrenörü İshak Tiryaki önderliğinde günde çift idman yaparak Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

'HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARDA ŞAMPİYONLUK'

Antrenör İshak Tiryaki, Milas'ta boks branşı olmadığı için sporcusunun Zonguldak Türk Telekomspor'a transfer edildiğini belirten Tiryaki, "Kendisi boksu çok seviyor, çok cesaretli. Bu işi istiyor. Bu işi istemek her şeyden önemli. O isteyecek biz çalıştıracağız. Öncelikli hedefimiz 2020 Olimpiyatları. Oradan ülkemize olimpiyat madalyası getirmeyi hedefliyoruz." dedi.

İstanbul'daki karşılaşmada gördüğü antrenörünün teşvikiyle boks branşına geçtiğini anlatan Selma Karakoyun, "Kısa sürelik bir çalışmamız oldu. Dünya üçüncüsü oldum. Şampiyon olabilirdim, kıl payı kaçtı. Bunu Avrupa Şampiyonası'nda telafi edeceğiz. İki aylık kamp süresince çok iyi çalışıp bu amacıma ulaşacağım" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Kick boksu bırakıp boksa geçen genç kız, dünya 3. oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER