Kiev'den acı itiraf : Harkov'u savunamayız
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 2 2024
Ukrayna’nın mühimmat sıkıntısını ortaya koyan önemli bir açıklama Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’den geldi.
SAMANYOLUHABER.COM- UKRAYNA
Zelensky, Harkov'un insanlara geri dönmelerini tavsiye edecek kadar korunmadığını söyledi.
Ukrayna’nın Kuzey Doğusunda bulunan Harkov önemli bir sanayi şehri ve Ukrayna’nın Kiev’den sonra en büyük şehri ve ticaret merkezi.
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin Rus ordusunu geri itmeyi başaramazsa Harkov şehrini savunamayacaklarını belirten Zelensky, bu şartlarda, Rus ordusunun şehre bu kadar yakındayken Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin şehri koruyamayacağının altını çizdi.
Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelensky “En önemli şey sadece Harkov'un ve tüm bölgenin hava savunmasını güçlendirmek değil, aynı zamanda Rus ordusunu daha uzak mesafeye itmek. Başka türlü Harkov'u korumak çok zor olacak” dedi.
Harkov sakinlerinin şehre dönüşünün güvenli hale geldiğinde gerekli duyuruların yapılacağını ancak şu şartlarda şehre dönmek isteyen vatandaşların kişisel tercihi olduğunu da sözlerine ekledi.
Pentagon: Ukrayna düşerse NATO Rusya ile savaşır
Daha önce benzer tonda bir açıklama Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı Lloyd Austin yapmıştı.
ABD Temsilciler Meclisi'nde Silahlı Hizmetlerle ilgili toplantıda konuşan Austin cephedeki durum ve ABD'den askeri destek gelmemesi konusundaki endişelerini dile getirdi. “Açıkçası Ukrayna düşerse NATO'nun Rusya ile savaşacağına inanıyorum" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bilal Erdoğan hakkında şaşırtan kulis! Meğer 'eşkal'i benzediği için...2.50 bin kişiye daha af geliyor: Kimler yararlanacak?3.Gazeteci Baransu’dan Cemal Enginyurt’a sert tepki: “Yalan söylemeye hiç mi utanmadın?”4.Eski Yarbay’dan ‘Roboski’ iddiası: 'Soruşturma dosyasından Hulusi Akar’ın ismini ben çıkarttım’5.Türkiye Gazze'ye neden yardım etmiyor? Erdoğan: Netenyahu izin vermiyor!
6.Trump'tan İran'a müdahale sinyali7.İhraç edildikten sonra kemoterapi ilaçları ödenmeyen KHK’lı memur vefat etti8.Gazze'nin nefes borusu Refah sınır kapısı açılıyor9.Mehmet Akif Ersoy 3 ay önce tövbe için Umre’ye gitmiş10.Mahkemenin gerekçeli kararı: Saraçhane'de Gazeteciler ve protestocular anayasal haklarını kullandı

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







