KİK zirvesi için liderler Riyad'da

KİK zirvesi için liderler Riyad'da

Bugün akşam saatlerinde başlayacak olan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) liderleri zirvesi için heyetler Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a geldi.

Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Sani, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid el-Maktum, Umman Başbakan Yardımcısı Fahad bin Mahmud El Seyd, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El-Halife, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah ülkeye ulaştı. Suudi Arabistan Kral Selman bin Abdülaziz, 36. KİK liderleri zirvesine katılmak üzere gelen heyetleri, Kral Halid Uluslararası Havaalanı'nda karşıladı.

Körfez ülkeleri (Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn) liderleri görüşmelerine akşam saatlerinde el-Diriya Sarayı'nda başlayacak.

Zirve öncesi başkent Riyad'ın cadde ve sokakları KİK ülkelerinin bayrakları ile donatıldı. Ayrıca Suudi Arabistan Kralı Selman'ın misafirlerini ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden pankartlar köprü ve tabelalara asıldı.

Görüşmelerde KİK ülkelerinin kendi aralarındaki ilişkiler ve işbirliğinin yanı sıra bölgede ve uluslararası arenada yaşanan gelişmeleri ele alması bekleniyor.

Görüşmelerin en önemli konuları arasında Suriye'nin yer alacağı tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber KİK zirvesi için liderler Riyad'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER