Kılıç: İlklerin şehri olan Samsun'u yeniden inşa etme vizyonumuz ortadadır


Gençlik ve Spor Bakanı ve Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, "İlklerin şehri olan Samsun'u yeniden inşa etme vizyonumuz ortadadır." dedi.

Bakan Kılıç, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yapılacak çok iş olduğunu ve bunu milletle el birliği ile yapacaklarını belirtti. Milletin sandıkta AK Parti'yi ülkenin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için iş başına getirdiğini belirten Kılıç, şunları kaydetti: "Biz milletimizin verdiği bu mesajı aldık. Samsun, ülkemizin tarihi açısından çok önemli bir kent. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu 1 Kasım seçimlerinin miting programını Samsun'dan başlattı. Sayın Davutoğlu, Başbakanlığı devraldıktan sonra akademik yıl açılışını da Samsun'da yaptı. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını Samsun'dan başlattı. Samsun'un önemi işte bu kadar büyüktür. Cumhuriyetimize giden yürüyüşün ilk adımı Samsun'da atıldı. Dolayısıyla Samsun bir sevdadır. Samsun, Karadeniz Bölgesi'ndeki en önemli şehir olma konumunu koruyarak geleceğe yürüyüşümüz devam edecek.

Bu anlamda şehrimizin gelişimi, projelerin yapılması, çevresinin değişiminde büyük emekler sarf edildi. Bu anlamda büyükşehir belediye başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Ama bu gelecek yürüyüşümüzün temelleri oldu. Samsun'un inşallah asıl şimdi değişimini, dönüşümünü, her alanda ilerlemesini sağlayacağız."

AK PARTİ SAMSUN'A AYRI ÖNEM VERİYOR

AK Parti'nin Samsun'a ayrı bir önem verdiğini savunan Kılıç, şu ifadeleri kullandı: "Örneğin milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan hanımefendinin genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesi bunun bir göstergesi. İlklerin şehri olan Samsun'u yeniden inşa etme noktasındaki kararlılığımız ve vizyonumuz ortadadır. Samsun'a yönelik yatırımlar hız kesmeden sürecek. Bakın, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun bir nitelendirmesi var, Samsunumuzu 'meşale şehir' olarak adlandırıyor.

Samsun'a inşa edilen spor tesisleri, önümüzdeki 20 yılın tüm ihtiyaçlarını gidermiş ve alt yapısı kurulmuş şekilde yapıldı. Bundan sonra artık o tesislerin kullanımıyla birlikte gençlerimizin, sporcularımızın, vatandaşlarımızın bu alanlarda önemli vakitler geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda fiziksel açıdan da birçok sağlık sorununun önüne geçme imkânımız var. Samsun'da her şeyi yapma imkânımız var. Tarım, sanayi, turizm. Bunların hepsini Samsun'da yapabiliriz."

TESİSLER ULUSLARARASI MÜSABAKALARA UYGUN

Yapılan tesislerin uluslararası müsabakalar düzenlenmesine uygun olduğuna dikkat çeken Kılıç, şöyle konuştu: "Samsun halkı da bu tesislerde düzenlenecek organizasyonlardan büyük pay alacak. Mesela şu anda golf sahası yapılıyor. Yani Samsun'da her türlü branşın temsili oluyor. Bu yatırımların hepsi Samsun'a bir değer katıyor. Samsunumuza dışarıdan gelecek olan misafirlerimizin sayısını artırıyor bu tesisler. Sadece il merkezine değil ilçelere de ciddi yatırımlar yapılıyor. Yıl sonuna kadar başlayacağımız Vezirköprü Kunduz Kamp Projemiz ve Batıpark'taki Spor Kompleksimiz 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı ile ilgili olan bir yatırımdır. Burada 3 tane farklı spor tesisi inşa ediyoruz. Vezirköprü Kunduz Sporcu Kamp Merkezi, Vezirköprü ilçesine kazandırılacak olan yatırımlardan sadece bir tanesi. 2017'de Samsun'da İşitme Engelliler Olimpiyatı yapılacak. Olimpiyata 5 ile 6 bin arasında sporcunun katılımı öngörülüyor.

Ayrıca, çoğu yurt dışından 20-30 bin kişi de gelip Samsun'da bu organizasyonu izleyecek. Bunun Samsun'a katacağı katma değerin, Samsun'a katacağı faydanın farkında mısınız? Son 3 yılda biz Samsun'a 460 milyon liralık spor yatırımı yaptık. Uluslararası turnuvalarda Milli Marşımız çalındığı zaman, Bayrağımız göndere çekildiği zaman hepimiz gururlanıyoruz. İşte bunların olması için yapıyoruz bu yatırımları." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıç: İlklerin şehri olan Samsun'u yeniden inşa etme... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER