Kılıçdaroğlu '20 Temmuz darbesi' dedi AKP-MHP sıraları karıştı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla meclis'te düzenlenen 23 Nisan özel oturumunde koınuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’i '20 Temmuz darbesi' olarak nitelendirdi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında AKP ve MHP sıralarından protesto sesleri yükseldi.
Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın sözlü müdahalesiyle sona eren tepkilerin ardından Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP sıralarına “Beni dinleyeceksiniz”, “Beni dinlemek zorundasınız” diye seslendi.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:
'20 TEMMUZ DARBESİNİ REDDEDİYORUM'
"15 Temmuz gecesi şehit olmuş tüm vatandaş ve emniyet güçlerimizi rahmetle anıyorum. O gece palamentoda bulunan arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu söz o hakkın nasıl kullanılacağını da aktarır. 15 Temmuz'da burada olan arkadaşlarımızın bazıları 20 Temmuz OHAL darbesiyle bu haklarını bırakmak zorunda kalmışlardır. Biz tek adam rejiminin mirasçısı olmadık, olmadığımız için de mutluyuz. 20 Temmuz darbesini reddediyorum. Sizler yetkilerinizi başkalarına devredebilirsiniz. Kimse bu Gazi Meclis'in yetkilerini başkasına devredemez. Demokrasilerde seçilmişler millete hesap vermekle yükümlüdürler. Soru önergelerine bile cevap verilmemektedir. Yasama organının, yürütme organını tanımaması demektir. Siz Gazi Meclis'in, milletin hakkını sormyacak mısınız? Egemenlik bir zümreye, bir sınıfa verilemez. Bu bayram gününde bu gerçekleri bu çatı altında söylemek benim görev ve sorumluluğumdur. Gazi Meclis'in yetkileri bugün büyük ölçüde elinden alınmıştır." dedi.
'DEDİKODU YAPACAKSANIZ DIŞARIDA YAPABİLİRSİNİZ'
Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin ardından Meclis'te tansiyon yükseldi, tartışma çıktı. CHP lideri, konuşmasını kesip AKP sıralarına döndü ve “Hanımefendi özel bir sorununuz mu var?” dedi. Kısa bir süre karşılıklı atışmaya dönüşen bu durum karşısında Kılıçdaroğlu, “Burası evimiz değil, kahvehane değil. Dedikodu y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL








