Kılıçdaroğlu, Ankara Toptancı Hali'ni ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Ankara Toptancı Hali'ni ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Ankara'ya sebze ve meyve girişini sağlayan Ankara Toptancı Hali'ni ziyaret etti.

İlk olarak Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'ni ziyaret eden ikili, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan'la görüşerek dernek yöneticileriyle kahvaltı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin'in de bulunduğu ziyarette hal esnafı Kılıçdaroğlu'na sorunlarını dile getirdi.

'BİZİM PROJEMİZİ ONLAR HAYAL BİLE EDEMEZLER'

Basın açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, CHP'nin yüzyılın projesi olarak tanımladığı 'Merkez Türkiye Projesi' için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 'intihal fikirlerle, hırsız, araklama fikirlerle bu yola çıkılmaz. Stratejik Derinlik isimli kitabımda ben bunlardan bahsetmiştim' sözlerinin sorulması üzerine, şu cevabı verdi: "Niye söylememiş bugüne kadar, neden hayata geçirmemiş. Engel olan mı vardı? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler. Ben özel bir tartışma içerisine girmek istemiyorum. Onlar Türkiye'yi yalnızlaştırdılar. Biz Türkiye'yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Aramızda dünya kadar fark var. Dolayısıyla biz Ortadoğu, Orta Asya ile Kafkasya ve Avrupa'ya hizmet veren hizmet alan güçlü bir Türkiye inşa edeceğiz, herkes bunu görecek. Projeye eğridir, yanlıştır demiyorlar. Diyemiyorlar. Zaten önemli olan budur. Bu proje yanlıştır demedikleri sürece ben bütün eleştirileri sineye çekiyorum."

Meyve ve sebze satışlarının yapıldığı hale girerek hal esnafına hayırlı işler dileyen Kılıçdaroğlu esnafın sorunlarını dinleyerek, ikramlarda bulunan esnafı da geri çevirmedi.

'HAL BUGÜN EN GÜZEL NOKTASINDADIR'

Ziyaretin sonlanmasıyla dernek yöneticileriyle sohbet eden Başkan Yaşar ise, şöyle konuştu: "İktidardakilerin en büyük görevi herkesi kucaklamak ve ötekileştirmemektir. Ben de Yenimahalle'de bunu yapıyorum. Bugün hali gezdik. Esnafımıza hayırlı işler diledik. Bu hal buradan taşınmadan yeniden düzenlenir, büyütülür ve güzel bir şekilde dizayn edilirse, daha 50-60 sene bu şekilde devam eder. Hal bugün en güzel noktasındadır. Ancak biraz düzenleme gerekiyor. Bu konular konuşulmuyor, tartışılmıyor. Ben yaparım ben ederim ile olmaz. Fikir alacaksın." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Ankara Toptancı Hali'ni ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER