Kılıçdaroğlu: At çiftliğine para buluyorsun, sıra emekliye gelince 'yok'


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen kaçak sarayına para buluyorsun. 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyar dolar para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince 'para yok.' Ben ne diyorum, emekliye de para var, vatandaşa da para var. Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda 'Yaşanacak Bir Türkiye' sloganıyla düzenlediği mitingde konuştu. Niğde'nin 1996 yılında temeli atılmasına rağmen 19 yıldır havaalanı sorunun devam ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Şu ana kadar bir kazma bile çakmadılar. Oysa Niğde için havaalanı çok önemli. Neden? Burası aynı zamanda turizmin de merkezidir. Olağanüstü güzel bir coğrafyada Niğde. Neden yapılmıyor? Para mı yok? Yandaşa para var, Niğde'ye gelince para yok. Onu yapacağız sözüm söz, havaalanını yapacağız. Bir ayıptan daha Niğde'yi kurtaracağız." diye konuştu.

"MAZOT 1,5 LİRA OLACAK, BUNU MISIR'DAKİ SAĞIR SULTAN DA DUYSUN"

Patates üreticilerinin sorunlarını bildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında mazotu 1,5 TL yapacakları sözünü yineledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Diyorlar ki 'petrol dışarıdan geliyor, karşılığında dolar ödeniyor, siz nasıl bunu yapacaksınız.' Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Çıkıp söylesinler, verdiğim rakam doğru değildir diye. 1 lira 21 kuruş. Biz kaçtan vereceğiz 1 buçuk liradan vereceğiz. Zarar eden var mı? Zarar eden yok. Kim kazanacak. Hem devlet kazanacak hem köylü kazanacak. Başka diyorlar ki 'efendim çiftçiye 1,5 lira. Çiftçi mazotu alıp istediği gibi istediği kadar alacak' Çiftçi Kayıt Sistemi var. ÇKS'ye göre, çiftçi ne kadar hangi ürünü ekeceğini zaten beyan ediyor. Kaç dönüm ekeceği zaten belli. Mazotu niçin vereceğiz? Üretim için vereceğiz. Niçin vereceğiz? Çiftçi üretsin diye vereceğiz. Kaç liradan vereceğiz, 1,5 liradan vereceğiz. Mısır'daki sağır sultan da duysun bunu."

"CHP İKTİDARINDA HİÇ BİR ŞEKER FABRİKASI SATILMAYACAK"

Şeker fabrikasının iktidar partisi tarafından satılacağını ancak seçim nedeniyle bunun yapılmadığını savunan Kılıçdaroğlu, "Satacaklar da seçim öncesi şimdilik satmıyorlar. Seçim bildirgesini açıklarken söyledim. Grubumuza şeker fabrikası işçileri geldiler onların önünde de söyledim. Şimdi Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda açıkça söylüyorum. CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Bütün işçiler fabrikalarının başında çalışacak. Fabrikayı modern bir fabrika haline getireceğiz. Kendi şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi patatesimizi kendimiz üreteceğiz. Kendi buğdayımızı kendimiz üreteceğiz." diye konuştu.

Kamyon şoförlerinin kendisinden mutlaka sorunlarına değinmesini istediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kamyon şoförü kardeşlerime sesleniyorum. K1 belgesi 18 bin lira eski parayla 18 milyar lira. Diyelim ki kamyonunuzu yenileyeceksiniz. 6 ay içinde yenilemediniz, para bulamadınız. K1 belgesini elinizden alıyorlar. Eğer yeni bir araç alırsanız yeniden sıfırdan dünyanın parasını ödeyeceksiniz. Peki, biz ne yapacağız. Kamyon şoförünün ehliyetini elinden alıyor musunuz? Almıyorsunuz. K1 belgesini de elinden almayacağız. İstediği zaman kamyonunu yenileyecek. K1 belgesi de onun ehliyeti gibi yenilenmeye ihtiyaç duyulmadan o kullanacak. Bunun sözünü bütün kamyon şoförlerine veriyorum, derdinizi de biliyorum." ifadelerini kullandı.

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceklerini söylediği için koro halinde bağırıldığını ve kıyametin koparıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Yahu sen demiyor muydun 'Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en zengin ilk 20 ekonomisine arasına giriyor' diye. Sen 11 milyon emekliye yani 2 maaş ikramiye 2 maaş… Üstelik bunun 8 milyonu bin liranın altında aylık alıyor. Sen kaçak sarayına para buluyorsun. 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyar dolar para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun. Sıra emekliye gelince 'para yok.' Ben ne diyorum, emekliye de para var, vatandaşa da para var. Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: At çiftliğine para buluyorsun, sıra... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER