Kılıçdaroğlu: Cenaze defnedilmeden siyaset yapmak ahlaksızlıktır


İSTANBUL (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sert çıktı. Kılıçdaroğlu, "Daha cenaze defnedilmeden siyaset yapmak kadar ahlaksızlık olmaz. Siyaset yapmanın yeri midir? Ateş düşmüş bir yere. Kalkmışsınız daha cenaze kalkmadan cami avlusunda siyaset yapıyorsunuz." dedi.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ndeki odasında dün şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın taziyesi için adliyeye gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başsavcı Hadi Salihoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Başsavcı Hadi Salihoğlu'nu ziyaret ederek başsağlığı dileklerinde bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bütün adalet camiasının başı sağ olsun. Çok üzücü bir olay. İnşallah bir daha tekerrür etmez. Olayın ayrıntılarını öğrenmeye çalıştık. Kendilerini bunu soruşturacak olan sizlersiniz. Kısa süre içinde bütün ayrıntılar ortaya çıkar. Bizler de bir daha terörün olmaması yaşanmaması için hep beraber çaba harcarız. Türkiye terörden çok çekti. Büyük acılar yaşadık. Savcı arkadaşımız bir olayı soruşturuyor. Ve siz içeri girip bunu esir alıyorsunuz. Silah zoruyla bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Ve şehit ediyorsunuz. Bu kabul edilebilir bir olay değil. Bir hukukçuya adaleti arayan, gerçekleştirmek isteyen bir kişiye karşı böyle bir terör olayının gerçekleşmesi hepimizin vicdanında derin yaralar açtı. Türkiye'nin başı sağ olsun." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, olay üzerine attığı tweetleri eleştirmesiyle ilgili soruya, "Sayın başbakan neyi unutur neyi unutmaz ben onu bilmem. Benim bildiğim bir şey var daha cenaze defnedilmeden siyaset yapmak kadar ahlaksızlık olmaz. Kimse kusura bakmasın. Cenaze daha defnedilmemiş siyaset yapmanın yeri midir. Ateş düşmüş bir yere, adalet camiasına ateş düşmüş. İnsanlar üzülüyorlar. Teröre hepimiz lanet okuyoruz. Kalkmışsınız daha cenaze kalkmadan cami avlusunda siyaset yapıyorsunuz. Bu doğru değil. Türkiye bunları aşmak zorundadır. Hepimizin yüreği yanıyor. Bir evladımız şehit edildi. Hepimiz üzülüyoruz. Biz bunları bırakmışız bir tarafa, daha doğrusu Sayın Davutoğlu bütün bunları bir tarafa bırakmış muhalefeti suçlayacak. Bu kadar siyaset ucuz olmamalı. Siyaset farklı bir şeydir. Siyaset sorumluluk taşımak demektir. Bizim milletimize, ülkemize, insanımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk bilinci içinde hareket etmemiz lazım. Terör eğer bir insanlık suçuysa ki öyledir, hepimizin bu konuda ortak tavır takınması lazım. Beni suçluyor. Beni suçlamakla eline ne geçecek. Yazık günahtır. Türkiyenin ayrışmaya değil beraber birlik olmaya, teröre karşı ortak mücadele etmeye ihtiyacı var. Biz bu ihtiyacı gidermek zorundayız. Bu nedenle sayın Davutoğyu söylemiş canı sağ olsun Allah ıslah etsin ne söyleyeyim." şeklinde cevap verdi.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER