Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na sert sözler

CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na sert sözler

CHP grup toplantısında Genbel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde 7 Haziran seçimleri ve AKP vardı.

Kılıçdaroğlu işsizliğin ulaştığı noktaya değinirken, AKP'nin akıl tutulması yaşadığının altını çizdi. Önümüzdeki seçimlerde kendilerine şans verilmesi durumunda bunun üstesinden gelebileceklerini kaydetti.

'"6 milyon 200 bin işsiz var son iki ayda 1 milyon 300 bin kişi işsiz kaldı. peki bu ağaların çocukları işsiz mi? KPSS'ye giriyorlar mı? Doğrudan develt memuru oluyorlar mı? Vatandaşa sesleniyorum. Adalet mi istiyorsunuz? haksızlık mı var diyorsunuz? O zaman adresiniz belli. İşsizlik insanların canını yakıyor. Anne babaların canı yanıyor."

AKP'nin işsizlik dururken Meclis'e yasa teklifi getirerek yabancıları Türkiye'de istihda metymek istmesini de eleştiren Kılçdaroğlu "AKP, TBMM'ye kanun teklifi getirdi. Yabancılara iş bulmak için. AKP akıl tutulması yaşıyor. 6 milyon çocuğumuza iş bulmuyorsun gelip yabancılara iş bulalım diyorsun. Türkiye'yi babalarının çiftliği sanıyorlar onun için Anonim Şirlketi gibi yönetmeye çalışıyorlar" dedi.

Türkiye'nin işsizlikle beraber artan dış ve banka borcuna da değinen CHP Genel Başkanı borcun da zirveye çıktığını kaydederek şunları söyledi "Vatandaşın kişi başı dış borcu bin 963 dolardı şimdi ise 5 bin 224 dolar. Vatandaşın bankalara toplam borcu 6,5 milyardı bankalara vatandaşın borcu şimdi 345 milyara çıktı."

Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimi konusunda dürüst davranmadığını vatandaşın bankaya borç faizi öderke nne kadar zorlandığını fakat Erdoğan'ın bunu hiç görmediğini dile getirerek şöyle devam etti: "Merkez bankasına faiz indirimi yap diye bağırıyor. Vatandaş bankaya borç öderken yüzde 23 faizle ile ödüyor ona niye sesini çıkarmıyorsun?   Seni bu borç batağından kurtarmak Kılçdaroğlu'nun namus borcudur. 8 haziranda bir ülke namusla, dürüstlükle nasıl yönetilir, herkese eşit durarak, yandaşlar olmadan bir ülke nasıl yönetilir göstereceğiz. 3 yılda borç batağından kurtaracağız vatandaşlarımızı" diyerek sözlerine devam etti.

10 MİLYON EMEKLİYE SESLENİYORUM
10 milyon emekli. Hükümet emekliye kazık attı. Emekliye yüzde 7 civarında bir zam yapıldı. Çünkü demişlerdi enflasyon yüzde 7 civarında olacak dediler. Size yüzde 7 zam yaptılar. Ekmek ne kadar arttı, yüzde 12 arttı. Makarna yüzde 15.4 arttı. Çay yüzde 22.7 arttı. Prasa 22.7, Dana eti yüzde 24 arttı. Maydanoz yüze 24. SAlça yüzde 26. Salatalık yüzde 28. Mercimek yüzde 32. Domates yüzde 42 arttı. Ispanak yüzde 63. Kuru soğan yüzde 77 arttı. Kabak yüzde 92.5 arttı. Size ne verdiler yüzde 7.
Bakkal mehmet efendi dükkanını açtı, zamanı geldi emekli oldu. Baktı bu parayla geçinemiyor, çalışmaya devam edeyim diyor ama çalışanın cezalandırıldığı tek örnek Türkiye'de var.

PRİM BORCUN VARSA SAĞLIK HİZMETİ ALAMAZSIN DEDİLER

2 ay prim borcunu ödeyemezse sana sağlık hizmeti vermem diyor. Eşine de annene ve de babana da sağlık hizmeti vermem diyor. Noterden bir tahahhütname hazırlattım. Tüm emeklilere bayramlarda 1'er maaş ikram verilmesi için gerekenleri sağlayacağıma, birer maaşların emeklilerin hesaplarına yatırılmasını temin  edeceğime, Başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl bu ödemeyi yapacağıma, şimdiden söz veriyorum ki Başbakanlıktan ve Genel Başkanlık'tan istifa ederek bu işi bırakacağım.

İtiraflar dönemi başladı. Erdoğan Bayraktar ne demişti? Ben Erdoğan ne dediyse onu yaptım. Sonra çark etti.  Sonra Erdoğan kalktı diyor ki bizi kandırdılar, askerlerin çoğunun hapiste olmaması lazımdı. Biz o davaların doğru olmadığını söyledim. Biz oraya gittik diye Ey CHP pardon ey CEHAPE sen darbecisin diyordun. Aklın başına geldi mi? Bir darbeci arıyorsan o da AKP'dir. Beni kandırdılar dedi, senin aklın yok mu? Çocuk musun sen? Polisin MİT'in yok mu? Çünkü sende akıl yok, aklını kullanamıyorsun. İşin Türkçesi bu.

ARINÇ'A ÇAĞRI
Arınç dün neler söyledi dinlediniz. Terbiyesiz dedi. Ankara'yı parselleyip satmıştır dedi. Gökçek'le ilgili 100 konuyu 8 Haziran'dan itibaren ömrüm vefa ederse konuşmak isterim. Ahlaklıysan kul hakkı yemekten korkuyorsan neden 8 Haziran'ı bekliyorsun? Madem sen bunları biliyordun niye konuşmadın? Sana istifa et dedi diye mi? Biribirlerini suçlamaya başladılar. Tüm bunlar olurken Davutoğlu ortada yok. Yani Ahmet Kayıpoğlu! Ağızdan bir söz çıktıktan sonra siz artık o sözün esirisiniz.

Bir hükümet sözcüsü medyanın önüne çıkıp açıkça suçlamalarda bulunuyor. Bugün grubu vardı oradan da arazi olmuş. 4 bakanla ilgili oylama vardı oradan da arazi olmuştu. Sen ülkeyi yönetemiyorsun. Vesayet altındaki biri Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemez. Benim hesap vereceğim tek millet var o da Türk milletidir.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Davutoğlu'na sert sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER