Kılıçdaroğlu, Görmez'e uçak tahsis edilmesinin amacını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Papa'yı örnek gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Papa açıklama yaptı benim özel uçağım yok diye. Sen Papa'yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Görmez'e uçak tahsis edilmesinin amacını açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Papa'yı örnek gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Papa açıklama yaptı benim özel uçağım yok diye. Sen Papa'yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?" dedi.

"HDP BARAJI AŞSA DA AŞMASA DA BİRİLERİNİN BAŞKANLIK HEVESİ ASLA GERÇEKLEŞMEYECEK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. HDP'nin, kendilerinden ziyade, AK Parti tabanından oy alacağını iddia eden Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş'ın Erdoğan'a yönelik "Seni başkan yaptırmayacağız" sözlerini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "HDP barajı aşsa da aşmasa da birilerinin başkanlık hevesi asla gerçekleşmeyecek" dedi. 

"AK PARTİ MİTİNGLERİNE GELMEYENLERİ FİŞLİYORLAR BU EN BÜYÜK AHLAKSIZLIKTIR"

Kılıçdaroğlu, öğrenci ve memurların AK Parti mitinglerine zorla götürüldüğünü öne sürerek, "Gelmeyenleri fişliyorlar. Bu benim gördüğüm en büyük ahlaksızlıktır. Devlet ayrı hükümet ayrıdır" diye konuştu.

"AKP DEVLETİ YÖNETMEK İÇİN GELDİ, DEVLET OLDU"

Kılıçdaroğlu, "Hükümetler devlet olmak için değil, devleti yönetmek için gelir. AKP devleti yönetmek için geldi, devlet oldu. AKP artık devlet oldu" dedi. 

"GEREKİRSE SEÇİM BOYASINA DÖNÜLMELİ"

Seçim güvenliğine ilişkin Kılıçdaroğlu, "AKP iktidardan gitmemek için her yolu deneyecek. Gerekirse seçim boyasına dönülmeli" dedi. 

"SEN PAPA'YI ÖRNEK GÖSTERECEĞİNE PEYGAMBER EFENDİMİZİ NEDEN ÖRNEK GÖSTERMİYORSUN?"

İktidar partisinin "israfa meşruiyet kazandırmak" için Diyanet İşleri'ni kullandığını öne süren Kılıçdaroğlu, Papa'yı örnek gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Papa açıklama yaptı benim özel uçağım yok diye. Sen Papa'yı örnek göstereceğine Peygamber efendimizi neden örnek göstermiyorsun?" dedi. 

"İSRAFI VE YOLSUZLUĞU KENDİSİNE ŞİAR EDİNMİŞ BİR PARTİ İLE NASIL KOALİSYON YAPACAKSINIZ?"

Kılıçdaroğlu, "İsrafı ve yolsuzluğu kendisine şiar edinmiş bir parti ile nasıl koalisyon yapacaksınız? Birisi yarın bana dönüp sen seçim meydanlarına kul hakkı yiyene karşıyız diyordun sen nasıl oldu bunlarla bir araya geldin dediklerinde ne diyeceğim? Yolsuzluk diz boyu, yolsuzlukları önlemek yerine dosyaları kapattılar. Yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz. Vatandaşıma açık ve net çağrıda bulunuyorum ben, bu ülkede yoksulluğun, yolsuzluğun bitmesini istiyor musun? Siyasi iktidar diğer partilere hesap versin istiyor musun? Herkesin karnının doyduğu bir düzeni istiyor musun? O zaman 4 yıl yetki ver nasıl yönetilir hem sen gör hem bütün dünya görsün" diye konuştu. 

"ASLA KİMSE KEMAL KILIÇDAROĞLU YOLSUZLUK YAPTI DİYEMEDİ"

Kılıçdaroğlu, "Ben halktan birisiyim. Aristokrat bir aileden gelmedim ben. 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteye giden sadece bendim. Devletin sınavlarına girdim en zor sınavları başardım, önemli mevkilerde görev yaptım. Ama hiçbir zaman asla kimse kalkıp Kemal Kılıçdaroğlu yolsuzluk yaptı diyemedi. Devleti aynı anlayışla yönetmek istiyoruz" dedi.

DHA
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Görmez'e uçak tahsis edilmesinin amacını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER