Kılıçdaroğlu: Merkez Türkiye projesini hazırladık, kimyaları bozuldu


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim bildirgemizi açıkladık, ezberleri bozuldu. Arkadan 100 yılın projesi Merkez Türkiye projesini hazırladık kimyaları bozuldu" dedi.

Aydın'da Atatürk Kent Meydanı'nda partisinin düzenlediği mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz. 8 Haziran yeni bir başlangıç olmalıdır. Rahmetli Ecevit'in dediği gibi, ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzenin başlangıcı olmalıdır. 8 Haziran esnafın, çiftçinin sanayicinin emeklinin kazandığı herkesin kazandığı ama hortumcuların kaybettiği bir tarih olmalıdır." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Biz seçim bildirgemizi açıkladık, ezberleri bozuldu. Arkadan 100 yılın projesi Merkez Türkiye projesini hazırladık kimyaları bozuldu. 8 Haziran'da inşallah yeni bir başlangıçla Türkiye'yi şaha kaldıracağız. Kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir Türkiye. Yoksulluğun olmadığı bir Türkiye. Çiftçinin tarlasına bağına bahçesine onurla gittiği bir Türkiye. Böyle bir Türkiye'yi şaha kaldıracağız. Sözüm sözdür." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi; "Bu tablo için bir kısa dönem bir uzun dönemimiz var. Onların akılları ermez ama Ankara'daki beylerin, çünkü onlar ceplerini düşünürler milleti değil. Çünkü onlar köşeyi nasıl döneceklerini düşünürler, milleti değil. Kısa vadede refahı topluma yayacağız. Türkiye nüfüsunun yüzde 1'i yüzde 99'undan daha zengin bu bizim içimize sindirebileceğimiz bir tablo değil. Önce üreteni, alın teri dökeni destekleyiz. Dünyanın en pahalı mazotunu Türk çiftçisi kullanıyor. Madem refahı tabana yayacağız, o zaman dedim sözüm söz üreticiyi, çiftçiyi savunacağım, mazotu çiftçi için 1,5 TL yapacağım. İtiraz ediyorlar nasıl çiftçi için 1,5 lira yaparsın bunu diye koro halinde bağırıyorlar. Aydın'dan bir daha soruyorum. Sen yatlara, gemilerine mazotu 1,21 kuruştan verirken iyi de ben çiftçiye 1,5 liradan verince neden kötü oluyor, neden çiftçinin hakkını savunmuyorsun? Onlarla aramızda Ağrı dağı kadar fark var. Örnek mi? Onlar, yakutta, pırlantada, incide elmasta KDV'yi ÖTV'yi sıfırladılar. Ben nerde sıfırlıyorum, çiftçinin mazotunda. Aramızda fark budur. O inciden pırlantadan yana ben çiftçinin alın terinden yanayım. O malı götürmekten yana, ben çiftçi kazansın ondan yanayım, emekten, çiftçiden üretenden yanayım. Ben halktan yanayım. Çiftçi kardeşim şunu unutma senin hakkını teslim edeceğim. Sen Türkiye'yi doyuruyorsun"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti; "Ankara'daki beyler vatandaşın derdini unuttular, kendilerine başka mekan buldular. Ben sizin gibi yaşayan birisiyim, yoksulluğun açlığın ne olduğunu bilirim. Eğer bir evde akşam tencere kaynamıyorsa o evdeki kadının nasıl bir ızdırap çektiğini çok iyi bilirim. Ankara'da oturan beyler, Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unuttular ama ben unutmadım. Ben Konya'da zatürreden ölen Ayaz bebeği unuttular ama ben unutmadım Çünkü ben sizden birisiyim. Onlar kendilerine saray yaptılar. Benim saray merakım yok. Koruma ordusu kurdular, benim öyle bir orduya ihtiyacım yok, halkıma güveniyorum. 4 yıllık yetki verin yoksulluğu tarihe gömeceğim. Ne derlerse desinler hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak, yazın bir köşeye. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Onun için diyorum bir kişiyi ikna edip sandığa götüreceksiniz. Diyeceksiniz ki Kılıçdaroğlu bizden halktan birisi, yetkiyi verelim bakalım yapıyor mu yapmıyor mu? Ben de size söz veriyorum, 24 saat diyorsanız 24 saat, 36 saat derseniz 36 saat sizin için, çocuklarımız, torunlarımız, bayrağımız bu güzel ülke için çalışacağım, emek harcayacağım, alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim."
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Merkez Türkiye projesini hazırladık,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER