Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'i anma programı için Almanya'ya gidecek


Ünlü şair Nazım Hikmet, Essen'de 7 bin kişilik salonda düzenlenecek olan kültür etkinliğiyle anılacak. CHP Köln derneğinin 31 Ocak'ta düzenleyeceği programa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak bir konuşma yapacak.

Zülfü Livaneli ve Kardeş Türküler grubunun kısa birer konser vereceği programa Tarık Akan, Rutkay Aziz, Ataol Berhamoğlu, Nebil Özgnütürk, Sunay Akın, Levent Üzümcü gibi ünlüler katılarak performans sergileyecek, tutuklu gazeteci Can Dündar'ın hazırladığı Nazım filmi izlenecek.

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan, programı CHP Köln Gençlik Kolları ve Nazım Hikmet Vakfı ile birlikte düzenleyeceklerini kaydetti. Etkinliği Türkiye'den aydınları da davet ederek taçlandırdıklarını kaydeden Çapan, "Etkinliği hazırlarken her şeyi hesaba kattık, ama Can'ın tutuklanmasını hesaba katamamışız. Can'ın Nazım filmini eşi Dilek Dündar sunacak, bir de konuşma yapacak. Can'ın yerine Dilek kitaplarını imzalayacak." dedi.

KILIÇDAROĞLU İNANÇ VE KÜLTÜR TEMSİLCİLERİYLE BULUŞACAK

Programdaki amaçlarının hem Nazım'ı, hem de Türkiye'nin renklerini anlatmak olduğunu kaydeden Çapan, Türkiye'nin dünyadaki tüm inançları barındıran bir kültür zenginliğine sahip olduğunu hatırlattı. Çapan, "Bu renkleri kardeş renkler olarak buluşturmak istedik. Bu yurttaşlarımızın ortak etkinliğidir. İnanç ve kültür temsilcilerinden talepler geldi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile sohbet toplantısı yapacaklar. 350 dernek başkan ve yardımcıları müracaat etti, yer darlığından 200 kadarını kabul ettik." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Nazım Hikmet'i anma programı için Almanya'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER