Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Şimşek'e 'oy' göndermesi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ekim 6 2015
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, "Mehmet Şimşek 'kaynak bulsunlar oyumu CHP'ye vereceğim' demişti. Şimdi seçim beyannamelerine bakıyoruz, demek ki kaynağı buldular. Yiğitçe gidecek ben oyumu CHP'ye vereceğim diyecek" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, "Mehmet Şimşek 'kaynak bulsunlar oyumu CHP'ye vereceğim' demişti. Şimdi seçim beyannamelerine bakıyoruz, demek ki kaynağı buldular. Yiğitçe gidecek ben oyumu CHP'ye vereceğim diyecek" şeklinde konuştu.

Çorum'da partisinin Abide Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir saat gecikmeli olarak geldiği miting alanında coşkulu kalabalığa seslendi. Konuşmasında AK Parti'nin seçim bildirgesine değinen Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde hazırladıkları seçim bildirgesinin diğer partiler tarafından örnek olarak alındığını söyledi. "Örnek aldıkları için memnunum" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın sorunlarını en iyi tespit eden kadro CHP'de var. Hangi sorunların nasıl çözüleceğini bilen kadro CHP'de var. Şimdi onlar da utana sıkıla 'asgari ücreti 1300 lira yapacağız' diyorlar. Asgari ücreti vergisiz net 1500 lira yapacağız. Taşeron işçiliği kaldıracağız dedik. 800 bin taşeron işçi var. Kadro vereceğiz dedik. Veremezsiniz verirseniz, ülke batar dediler. Şimdi diyorlar ki taşeron sorununu çözeceğiz. Düne kadar emekliye iki maaş ikramiyenin verilemeyeceğini söylüyorlardı. Şimdi 'biz de vereceğiz' diyorlar. Günaydın. 13 yıldır neden neredeydin?" şeklinde konuştu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 7 Haziran seçimlerinde "Kaynağını açıklasınlar CHP'ye oy vereceğim" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Seçim beyannamesi açıkladılar, gördük ki kaynak var. Davutoğlu açıkladı. Maliye Bakanı'nın oyunu bekliyorum. Yiğitçe gidecek 'ben oyumu CHP'ye vereceğim' diyecek."

'TERÖRÜ ÇÖZERSE CHP ÇÖZER'

Miting öncesi Çorum'da bir şehit ailesinin evine uğradıklarını anlatan CHP lideri, "Gittiğimiz her yerde anneler 'benim çocuğum öldü başka annelerin çocuğu ölmesin' diyorlar. 13 yıldır çözemediler. Tam tersine olay büyüdü. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. CHP avukatların bürolarında

Bu haberler de ilginizi çekebilir