Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Salı'ya kadar karın ağrısını açıkla


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bu zatın asıl karın ağrısını ortaya dökerim ama inanın ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum" açıklamasına cevap verdi. Cumhurbaşkanı'na salı gününe kadar izin verdiğini ve karın ağrısı işini açıklamasını isteyen Kılçdaroğlu, "Benim karnım ağrımıyor ama senin karnının ağrımasını da istemem. Salı gününe kadar açıkla, karın ağrısını gider, ben sana salı günü hepsinin cevabını vereceğim. Tek tek belgeleri ile cevap vereceğim. Konuşurken öyle karından atma yok. Açık ve net bütün belgeleriyle ortaya koyacağım. Ona da diyorum, karın ağrısı çekme, şu salı gününe kadar açıkla, biz de öğrenmiş olalım. Bakarsın salı günü ben sana teşekkür ederim. Açıkladığın şeyler çok önemli, kusura bakma derim ama açıklamazsan salı günü cevabını alacaksın." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde 35. Kurultay sonrası yeni seçilen Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle ilk toplantısını yaptı.

Önümüzdeki günlerde Uluslararası Suriye Konferansı'nın toplanacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Suriye politikasının yanlışlığını her zaman dile getirdim. Israrla dile getirdim, yanlıştır dedim. En büyük endişemi dile getireyim. O uluslararası toplantıda Türkmenler masada yer alacak mı, almayacak mı? Türkmenlerin yer almasını istiyoruz o masada. Silah gönderiyordu, Türkmenlere gönderiyorum diyordu, ilaç gönderiyor, Türkmenlere gönderiyorum diyordu, Rus uçağını düşürdük, Türkmenleri bombalıyordu diyordu, o zaman bütün bunların hiçbirisini yemeyeceksin ve yutmayacaksın, Türkmenler o masada olacak, biz bekliyoruz. Biz onları koruyoruz, onların haklarını savunuyoruz. Madem ki uluslararası bir toplantı bu, madem ki taraflar orada temsil ediliyor, Türkmenler de orada olacak. Biz bekliyoruz bunu." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında özel bir tartışma olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Geçen muhtarlar toplantısında benim kullanmaktan utanacağım sözcükler kullandığı için ben onları kullanmıyorum. Benim yaptığım bütün eleştirileri herkes tek tek okuyabilir. İçinde tek bir hakaret içeren sözcük yok. Ama o yapıyor bence hiç önemli değil." dedi.

Kişinin kendi iç dünyasında nasılsa onun diline vurduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İç dünyasında belki öyle. Benimle ilgili şöyle bir cümle kullanmış: 'Aslında bu zatın (bana söylüyor) asıl karın ağrısını ortaya dökerim ama inanın ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum' diyor. Kendisine salı gününe kadar izin veriyorum. Şu karın ağrısı işini bir açıkla kardeşim. Benim karnım ağrımıyor ama senin karnının ağrımasını da istemem. Salı gününe kadar bir açıkla karın ağrısını gider ben sana salı günü hepsinin cevabını vereceğim. Tek tek belgeleri ile cevap vereceğim. Konuşurken öyle karından atma yok. Açık ve net bütün belgeleriyle ortaya koyacağım. Ona da diyorum, karın ağrısı çekme şu salı gününe kadar açıkla biz de öğrenmiş olalım. Bakarsın salı günü ben sana teşekkür ederim. Açıkladığın şeyler çok önemli kusura bakma derim ama açıklamazsan salı günü cevabını alacaksın."

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde bir okulun bahçesine bomba atıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bunlarda vicdan yok ahlak yok. Terörün eğer acımasızlığını görmek istiyorsanız okulun bahçesine atılan el bombasına bakacaksınız. Hangi ahlak, hangi inanç, hangi amaçla biz bir okulun bahçesine el bombası atıyorsunuz. O nedenle diyoruz ki, terörü lanetliyoruz, o nedenle diyoruz ki terör insanlık suçudur. O nedenle diyoruz ki terörün amacı, kimliği, inancı ne olursa olsun hep beraber karşı durmak zorundayız. Çocuklardan ne istiyorsunuz siz. Okulun bahçesine bombamı atılır hangi amaçla yapıyorsunuz. Terörün özelliği neydi kandan beslenmesiydi. Küçücük çocuklara bomba atıyorsunuz onların kanları ile utanmadan besleniyorsunuz. Okulun müdürünü aradım. Bana verdiği cevap 'el yapımı bir bomba içinde cam kırıkları var ve cam kırıklarından çocuklar yaralandı' yani gerçekten insan aklının almayacağı bir şey. O çocuklardan ne istiyorsunuz siz terörün acımasızlığını görmek istiyorsanız o çocuklara yapılan saldırıyı görmemiz gerekiyor. Ve bunu da asla unutmamamız gerekiyor. o acıyı da unutmayacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Salı'ya kadar karın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER