Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş çıkışı: Görevlerinde kalacaklar

“Cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olmasını arzu ediyoruz” diyerek kendini tarif eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak liderlerinin önermesi halinde adaylığı kabul edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın ise aday olmayacaklarını kesin olarak açıkladı.

SHABER3.COM


Daha önce yaptığı açıklamada ittifak üyelerinin istemesi halinde cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu konudaki görüşünü yineledi. Teklif gelirse kabul edeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olmasını arzu ettiklerini belirterek, adaylık için kendisini tarif etti.

MUHALEFETİN ADAYI HAFTAYA BELLİ OLUYOR
Muhalefetteki 6 partinin genel başkanı, 28 Şubat’ta ikinci kez bir araya gelecek. Toplantıda AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yarışacak ismin belirlenmesi beklenirken, toplantı öncesi CHP lideri Kılıçdaroğlu, anketlerde isimleri yer alan ve ‘potansiyel aday’ olarak öne çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olmayacaklarını kesin bir şekilde açıkladı.

ADAYLIK İÇİN KENDİSİNİ TARİF ETTİ
Reuters’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olması gerektiğini belirterek daha önce kamuda görev yapmış bir bürokrat olarak kamuoyunda konuşulan adaylar arasında kendisini tarif etti. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı adayının devlet deneyiminin olmasını, devleti tanımasını arzu ediyoruz; tarafsız olması gerektiğini söylüyoruz. Asıl yetkinin yürütme organında yani başbakanda olmasını, cumhurbaşkanının yetkilerinin büyük ölçüde kısıtlanması gerektiğinden yanayız” dedi.

TEKLİF GELİRSE ELBETTE KABUL EDERİM
Cumhurbaşkanının kim olup olmayacağı ile ilgili oturup konuşacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, liderlerin kendisine cumhurbaşkanlığını önermesi halinde bunu kabul edip etmeyeceği sorusuna, “Elbette (kabul ederim). Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görev. Beş genel başkanın benim ismimi telaffuz etmesi her şeyden önce benim için onur. Ayrıca beş genel başkanın bana güven duyması anlamına geliyor, bu da benim için son derece önemli” diye konuştu.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ GÖREVLERİNE DEVAM EDECEK
Anketlerde de isimleri yer alan ve bazı kesimlerce “potansiyel aday” olarak öne çıkarılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında Kılıçdaroğlu, “Onlar görevlerine devam edecek” dedi.

DAHA ÖNCE DE ADRES OLARAK İTİTFAKI GÖSTERMİŞTİ
Kılıçdaroğlu daha önce de katıldığı bir programda “Cumhurbaşkanı adayı olmayı ister misiniz?” sorusuna, “İttifak kabul ederse bir sorun yok. Bir ittifakımız var. İttifakın liderleri bu konuda hiç bir araya gelmedi ve bu konuyu hiç konuşmadık. Benim ittifak adına konuşma diye bir yetkim yok. İttifak kabul ederse adaylık konusunda, bundan onur duyarım” demişti.

<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu ve Yavaş çıkışı:... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER