'Kılıçdaroğlu Özel'e 'İmamoğlu'nun arkasında durma sana destek vereyim' demiş'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 26 2025
"Cumhurbaşkanına tehdit" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteci Fatih Altaylı, beş gündür tutuklu. Kendi YouTube kanalında gündemi yorumlayan Altyalı bugün de programa çıkamadı. Ancak Altaylı'nın Silivri'den yolladığı bugünkü mektubunda çarpıcı bir iddia yer aldı.
YouTube kanalında kullandığı ifadelerin "Cumhurbaşkanına tehdit" suçu olarak gerekçelendirilmesinin ardından 21 Haziran'da gözaltına alınan ve 22 Haziran'da tutuklanan gazeteci Fatih Altaylı, beş gündür cezaevinde.
Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutulan Altaylı'nın hafta içi her gün sunduğu "Fatih Altaylı yorumluyor" programındaki koltuğu bugün de boş kaldı.
Halktv'de yer alan habere göre Altaylı'nın Silivri'den yolladığı mektuplarının okunduğu bir formata dönüştürülen "Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR: Silivri Günlüğü" serisinde bugün 3. video paylaşıldı.
Altaylı'nın bugünkü mektubunda ise çok çarpıcı bir iddia gündeme getirildi. CHP'ye açılan kurultay davası, kayyım ve mutlak butlan tartışması ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına değinen Altaylı, "Duyduğum kadarıyla Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'e, 'İmamoğlu'nun arkasında durma. Cumhurbaşkanı olarak Mansur Yavaş'ı ya da kendini göstermeyi gündeme al. Ben de o zaman kurultay davasında sana destek vereyim' mesajı iletmiş. Bunu iki ayrı yerden duydum ama dediğim gibi, dedikodu" ifadelerini kullandı.
Altaylı'nın mektubundan ilgili bölüm şöyle:
"KAYYIM GELSE DAHA MI İYİ?" DEMİŞ. NET SÖYLEYEYİM, DAHA İYİ
Gündemdeki bazı konuları sormak istediğini tahmin edebiliyorum. Mesela CHP'nin sabık genel başkanının kendisiyle görüşen belediye başkanı ve parti yöneticilerine söylediği: "Butlan kararı çıkarsa genel başkanlığı kabul ederim. Ne yapayım, partiyi kayyıma mı bırakayım?" cümlesi.
Sen bu yanıta şaşırdın mı? Beklemiyor muydun? Ben tam da bu yanıtı vereceğinden zerre kuşku duymadım. Butlan davası nasıl ki iktidarın planı ise, bu adam da iktidarın planının bir parçası. "Kayyım gelse daha mı iyi?" demiş. Net söyleyeyim, daha iyi.
Kayyım part
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


