Kılıçdaroğlu, Tezcan'ı ziyaret etti, ülkücülere çağrı yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da saldırıya uğrayan genel başkan yardımcısı Bülent Tezcan'ı ziyaret etti. Saldırının ardından açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, ülkücülere seslendi.

Kılıçdaroğlu silahlı saldırıya uğrayan Tezcan'ı ziyaret etti, ülkücülere çağrı yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ülkücülere çağrı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı saldırıya uğrayan Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı, hastanede ziyaret edip, Vali Ömer Faruk Koçak ile Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan'dan olayla ilgili bilgi aldıktan sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi binasına geçti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ile makamında bir süre görüşen Kılıçdaroğlu, ardından basın mensuplarına olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Tatsız olay yaşadık. Genel Başkan Yardımcımız Bülent Bey silahlı saldırıya uğradı. Sabah hastanede ziyaret ettim. Sağlık durumu iyi, umarım kısa sürede taburcu olur ama doktor arkadaşların anlatımına göre bir süre değnekle gezmek zorunda kalacak. Önemli olan kısa sürede sağlığına kavuşması" dedi.

Aydın'ın önemli bir kent ve 'Efeler diyarı' olduğunu da vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Başarılı kadın Büyükşehir Belediye Başkanı var. 'Topuklu efe' olarak adlandırılıyor. Efeler kentinde böyle bir saldırının olması beni çok üzdü" dedi.

"PLANLI BİR SALDIRI"

Saldırının planlı olduğunu ve şüphelilerin önceden restoranda rezervasyon yaptırdığı bilgisini de veren Kılıçdaroğlu, "Provokasyon yapanlar umarım kısa sürede yargının önüne çıkartılmış olur. Valiyi ziyaret ettik, saldırıdan üzüntüsünü söyledi. Başsavcıyı ziyaret ettik. Olayı dikkatle takip ettiklerini ifade ettiler. Kısa sürede saldırganların yakalanıp gözaltına alınmaları önemli. Aydın emniyetine ve polislere şükranlarımı sunuyorum. Bizdeki izlenim Bülent Bey'e karşı planlı bir saldırının olduğu, önceden hazırlandığıdır. Orada önceden yer ayırtıyorlar, oraya geliyorlar, Bülent Bey'in masanın hemen arkasına oturmak istiyorlar. Planlı saldırının arkasındaki güçlerin ve iradenin ortaya çıkartılması bizim için çok önemli" dedi.

'CHP'YE KARŞI SALDIRILAR YAPILIYOR'

CHP'ye yönelik saldırıların olduğunu ve şehit cenazesinde kendisinin önüne kurşun atılmasını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "CHP'ye karşı planlı bir saldırının yapılması bizi üzüyor. Daha önce şehit cenazesinde önümüze kurşun atılmıştı. Bu olay o olayın benzedir, bir başka versiyonudur. Bütün CHP'li vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Ne yaparlarsa yapsınlar, bildiğimiz doğru yoldan şaşmayacağız, sapmayacağız. Provakasyonlara teslim olmayacağız. Onları beklentilerini boşa çıkarmak her CHP'linin görevidir. Bu ülkeyi seviyoruz, kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu provakasyonlar, ülkenin karışması, bölünmesi için yapılıyor. Bunlara izin verilmemesi lazım. Vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor" dedi.

'ÜLKÜLÜLER DE EN AZ BİZİM KADAR KAYGI DUYUYOR'

Kılıçdaroğlu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin ülkücü olduğu ve "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır" sözlerini nasıl değrelendirdiğini soran basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Devletin nişanı olmaz, kelepçe takılması suçlu olduğunu gösterir. Kendisinin suç dosyayı kabarık. Kendisi için özel bir nişan olarak görmüş olabilir. Ülkücü kardeşlerimize karşı böyle bir iddia geldi. Gayet net, açık Türkiye'de bütün ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Bütün ülkücülerin en az bizim kadar vatandasever olduğunu biliyorum. Biz nasıl Türkiye'nin geleceği ve bekası için endişe duyuyorsak, samimi ülkücüler de aynı kaygıyı taşıyor. Eline silah alıp bir siyasiye ateş etmek sadece ve sadece ülkücüleri karalamaktır. O kişi asla ülkücü olamaz. Böyle bir insanın adını kullanması da başlı başına bir sorundur. Biz ister ülkücü olsun, ister başka bir düşüncede olsun eline silah alıp kendi idealini gerçekleştirmek bir başkasına ateş edeni öldüreni vatansever olarak göremeyiz."



"BU KELEPÇELER DEVLETİMİN BANA VERDİĞİ ŞEREF MADALYASIDIR" 

Bu arada saldırgan Alpaslan Kargın’da Kuşadası’nda olayda kullandığı tabancayla yakalandı. Ancak sanık Alpaslan Kargın’ın, yakalandıktan sonra olayın planlı olmadığını alkollü olduğu için böyle bir saldırı yaptığını iddia etti. Alpaslan Kargın, ayrıca saldırısı sonrasında Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirildiği sırada basın mensuplarının "Saldırıyı neden yaptınız?" sorusuna, "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır. O kurşun da onun şerefsizlik madalyasıdır" diyerek yanıt verdi. Saldırganın, yaralama suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.

SALDIRGAN HASTANEDE TEHDİTLER SAVURDU 

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nden Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülen saldırgan Alparslan Sargın, hastanede de tehditlerde bulundu: “Teröristlere sahip çıkmayacak, devlete sahip çıkacak, şehitlere sahip çıkacak. Şehitlere hiç saygılı değil. Aklını başını alacak. Rakı masalarında oturup ahkam kesmeyecek. Benim olduğum ortamlara gelmeyecek, Aydın’a gelmeyecek. Bülent Tezcan Aydın milletvekili olarak kabul etmiyorum, istifa etsin, Kandil milletvekili olsun“ dedi. 
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Tezcan'ı ziyaret etti, ülkücülere... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER