Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği'nde konuştu


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe semtindeki Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'ni ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için TBMM parti grubundaki sözleri nedeniyle tepki toplayan Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kendisi hakkında dava açmalarını beklediğini söyledi.

Konuşmasına, üç ayların başlangıcı olan Regaib Kandili tebriği ile başlayan Kılıçdaroğlu, ardından huzurlu bir Türkiye istediklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sokaklarında, caddelerin, parklarında rahatça gezebileceğimiz bir Türkiye. Umarım bunu el ve görül birliğiyle gerçekleştirebiliriz. Sağlık çerçevesinin sorunlu olduğunu görüyoruz. Beden ve ruh sağlığı konusunda ciddi sorunlarımız var. Son 10 yılda ruh sağlığı açısından ciddi sorunlarla karşı karşı olduğumuzu görüyoruz. Türkiye'de yaşayan her 4 kişiden birisi antidepresan hap kullanıyor. Kullanılan kutu sayısı 26 milyonu geçti. Aile kurumunda ciddi sarsılma, depresyon var. Her 5 evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor. Kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 olduğunu iktidar zaten ifade etti. Uyuşturucu kullanımındaki artış 2007-2015 arasında yüzde 678. Çocuklarımız ve gençlerimiz maalesef uyuşturucu batağının içinde. Cinsel taciz suçlarındaki artış yüzde 449, çocukların cinsel istismarındaki artış ise yüzde 500'leri buldu.
Bütün bu tabloya bakıldığında beden ve ruh sağlığı olan ciddi sorunları olan bir ülkeyle karşı karşıyayız. Eğer toplumun her kesimi şikayet ediyorsa, sorunlarını dile getiriyorsa, dile getirdi diye cezalandırılıyor veya baskı altına alınıyorsa bu tablo derinleşerek devam edecektir.
Dünya Sağlık Günü'nde herkese sağlıklar dilemek işin en kolayıdır. Ama mesele herkesin sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlamaktır. Politikacılara bu görev düştüğü kadar doktorlara, diğer sağlık çalışanlarına da bu görev düşmektedir. Ama her şeyden önce bu hizmeti vermek için uygun ortamın sağlanması lazım."

Tartışmalara konu olan 'Önüne yatmak' kelimesinin anlamı için Deyimler Sözlüğü'ne baktığına işaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları belirtti: "Önüne dikilmek, önüne düşmek, önüne geçmek, önüne gelen, önüne katmak, önüne yatmak. Önüne yatma iki anlama geliyor. Bir kimsenin önüne boylu boyunca uzanmak."

Sözlerinin sonunda, kendisini mahkemeye vereceğini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'ndan davayı derhal açmasını beklediği çağrısını yapan Kılıçdaroğlu, Türk Tabipler Birliği'nde söylediği sözlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da kendisine dava açması talebinde bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği'nde konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER