Kılıçdaroğlu: Türkiye'de her 4 kişiden biri depresyonda


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her 4 kişiden 1'inin depresyonda olduğunu ve yılda 26 milyon kişinin antidepresan kullandığını söyledi. Boşanma olaylarında yüzde 37, uyuşturucu bağımlılığında yüzde 678 ve fuhuşta yüzde 790 oranında artış olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren samimi dindarlara seslenmek istiyorum. Bu söylediklerimizin tamamı devletin bilgisi dahilinde, oradaki rakamlardan alındı. Eğer siyasetin temeli ahlaksa, ahlaksızlık yapanlara ceza vereceksin. Toplumdaki bozulmayı, çözülmeyi, çürümeyi çözemez. 13 yılda toplumdaki çürümeyi böyle beslediler. Din iman edebiyatı yaptılar. Hangi dinde ahlak ikinci sınıf bir pozisyondadır, hangi inançta ahlak çöp sepetine atılmıştır." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu.

Bugün Türkiye'de her 4 kişiden 1'inin depresyonda olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Anti depresan ilaç kullanımı sayısı 26 milyon. 1 yılda 26 milyon. İnsanlar neden depresyona girer. Hani Türkiye memnundu, hani evlerde huzur ve bereket vardı? 26 milyon insan neden antidepresan ilaç kullansın? Hangi gerekçe ile? Bir Allah'ın kulu çıkıp bunu bu topluma anlatmalı. Boşanma olayları hızla arttı. Hani diyorlar ya 'Aileye önem veriyoruz' Boşanma olaylarındaki artış yüzde 37. Boşanma olaylarındaki artış 2002-2014 arasında yüzde 37 arttı. Aile temelden sarsılmaya başladı. Kadına şiddet yüzde 1400 arttı." diye konuştu.

Ülkede 6 milyon kişinin işsiz ve 17 milyonu aşkın yoksulun olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bunlar devletin resmi rakamları. Ailelerin yüzde 85'i geçim sıkıntısı çekiyor. Tüketici kredisi kartı borçları 2002-2015 sonu artış yüzde 5 bin 682. Borç batağında herkes. Geçinemiyor ve aile kurumu çatırdıyor ve boşanmalar artıyor. Bu toplumda çürümeyi göstermiyor da neyi gösteriyor. İntihar olaylarındaki artış. İntihar olaylarında neden artış olsun. Madem insanlar mutlu. İntihar olayları artış yüzde 33. Her beş kişiden 1'i 15 ila 30 yaş arası intihar edenlerin. Gelecek göremiyorlar. Kendi geleceklerini göremiyorlar. Son 13 yılda yaygınlaşan uyuşturucu Türkiye'nin başına bir bela olmuştur. Din iman edebiyatı yapıyorlar değil mi? Son 13 yılda toplum ahlaki temeller olarak sarsılıyor. Nereye kadar gidecek? Uyuşturucu bağımlılığında artış oranı yüzde 678. Cezaevlerinde uyuşturucu ticareti nedeniyle girenlerin sayısı artış yüzde 355. Bugüne kadar Bonzai kullanımında artış yüzde 300. Uyuşturucu kullanma yaşı 10'a indi. Biz araştırma önergesi veriyoruz uyuşturucu olayını TBMM çözsün el atsın diye, 18 Temmuz 2015'de AKP diyor ki bir dakika bunun araştırılmasına gerek yok deyip önergeyi reddediyor."

ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARINDAKİ ARTIŞ YÜZDE 434

Esrar kullanımındaki artışın son 5 yılda yüzde 140 artığını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları anlattı: "Kokain kullanımındaki artış yüzde 577. Düşünün AKP'nin nasıl bir ülke yarattığını. Bize göstermedikleri toplumdan gözledikleri gerçekler bunlar. Artan fuhuş. Sosyal bağlar çözülüyor, aileler çözülüyor. Boşanmalar artıyor, uyuşturucu artıyor fuhuşta artıyor. Yüzde 790,4 oranında artış var. 300 bini aşkın kadın fuhuş çetelerinin elinde esir ticareti gibi kullanılıyor. Bana söyler misiniz. Bu parti Adalet ve Kalkınma partisi ne yapıyor. Adalet bunların neresinde kalkınma, aile bunların neresinde. Biz bunları sormayacak mıyız? Suç oranlarında da patlama var. Cezaevlerinin tamamı tıklım tıklım. Artış yüzde 437. Adam öldürme suçundaki artış yüzde 261. Cinsel tacizlerdeki artış yüzde 449. Çocuklar açısından çocukların cinsel istismarındaki artış yüzde 434. Bana diyorlar ki neden ahlaktan namustan söz ediyorsun. Neden şereften söz ediyorsun. Ben söz etmeyim de kim etsin. Ben bunları bildiğim halde sesimi keser, konuşmazsam ben bu ülkenin namusunu ve şerefini nasıl koruyayım. Oturdunuz yemin ettiniz ben etmedim sen ettin. Sen cumhurbaşkanısın millete örnek olmak zorundasın. Cumhurun başısın, millete örnek olacaksın nasıl örnek olacaksın yaşam tarzınla, konuşmalarınla, insan sevginle, ettiğin yemine sadık kalarak olacaksın. Sen örnek oldun da biz sana saygısızlık mı yaptık. Hayır. Tam tersi. Birisinin sana ahlakı, namusu, şerefi anlatması lazım."

13 YILDA TOPLUMDAKİ ÇÜRÜMEYİ BÖYLE BESLEDİLER

"Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren samimi dindarlara seslenmek istiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Benim bu söylediklerimizin tamamı devletin bilgisi dahilinde oradaki rakamlardan alındı. Eğer siyasetin temeli ahlaksa, ahlaksızlık yapanlara ceza vereceksin. Eğer toplumun kanaat önderleri, bizim kanaat önderlerimizi bizim başımızın tacı ise onlar ahlaki yücelttikleri için başımızın tacıdır. Görüşü ne olursa olsun. Ama bir ülkenin cumhurbaşkanı ettiği yemine sadık kalmazsa topluma örnek olamaz. Toplumdaki bozulmayı, çözülmeyi, çürümeyi çözemez. 13 yılda toplumdaki çürümeyi böyle beslediler. Din iman edebiyatı yaptılar. Hangi dinde ahlak ikinci sınıf bir pozisyondadır, hangi inançta ahlak çöp sepetine atılmıştır?"

CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Türkiye'de her 4 kişiden biri depresyonda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER