Kılıçdaroğlu: Türkmenler masaya oturursa, Suriye'de çözüme destek veririz


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün içeride ve dışarıda karşılaşılan pek çok sorun olduğunu, dış politikada Türkiye'nin bir duvara sırtını yaslayabilecek durumda olmadığını söyledi. CHP olarak defalarca uyarılarda bulunduklarını, ancak hükümetin kendilerini dinlemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Geldikleri nokta Türkiye Suriye ve Ortadoğu politikasında ağır bir yenilgi almış bir devlet durumunda. Bu kadar ağır bir yenilgiyi biz içimize sindiremiyoruz. Önümüzdeki günlerde Cenevre'de bir toplantı yapılacak. Bizim önerilerimiz Cenevre'de görüşülüyor. Önce Suriye'de çatışmasızlık, sonra demokrasinin gelmesini söyledik. Şu an hükümet de bizim dediğimiz noktada. Eğer orada Türkiye'nin çıkarlarına yönelik bir politika izlerlerse biz hükümete her türlü desteği veririz. Eğer Türkmenleri de masaya oturturlarsa -oturtmaları gerekiyor- o zaman Suriye sorununun çözümünde kesintisiz destek veririz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, grup toplantısına 20 dakika geç başladı. Grup toplantısına biraz geç başladıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını kast ederek, "Bizi kimse dinlemesin diye bu kez kaymakamlarla toplantı yapıp bizim konuşma saatimize denk getirmiş. İnsanda biraz ahlak olur, erdem olur." dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Mustafa Koç, Tahsin Yücel ve Kamer Genç'e Allah'tan rahmet dileyerek ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Koç ailesinin liyakate önem verdiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Koç ilesi kurumsal kimliğe önem veren ve ailenin dağılmadan büyümeye önem verdiği bir aileydi." dedi. Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Kamer Genç'e başsağlığı dilediği sırada salondaki katılımcılar uzun süre ayakta alkışladı. Kamer Genç'in rüzgara karşı yürüyen bir adam olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kızanlar olur, üzülenler olur, ama sonuçta bir gerçek var Kamer Genç milletin milletvekiliydi." diye konuştu.

Uğur Mumcu'nun kendisinden değil kaleminden korktuklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Mumcu bu toplumun kalbinde yaşıyor. Demokrasiyi unutmayacağız. Onun kalemi şimdi yüzbinlerin ellerindedir. Uğur Mumcu'yu her yıl anacağız. Gaffar Okkan da Diyarbakır'da şehit edildi. Yüreğiyle gidiyordu her ortama. Ama ona tahammül edemediler onu da katlettiler. Gerek Uğur Mumcu, gerek Gaffar Okkan katilleri, ellerini kollarını sallayarak geziyor. Oysa namus sözü verdiler ortaya çıkaracağız diye, ama failler ortaya çıkarılamadı. Biz unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

Bugün içeride ve dışarıda karşılaşılan pek çok sorun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Dış politikada Türkiye bir duvara sırtını yaslayabilecek durumda değil. Defalarca uyardık, bizi dinlemediler. Geldikleri nokta; Türkiye, Suriye ve Ortadoğu politikasında ağır bir yenilgi almış bir devlet durumunda. Bu kadar ağır bir yenilgiyi biz içimize sindiremiyoruz. Önümüzdeki günlerde Cenevre'de bir toplantı yapılacak. Bizim önerilerimiz Cenevre'de görüşülüyor. Önce Suriye'de çatışmasızlık, sonra demokrasinin gelmesini söyledik. Şu an hükümet de bizim dediğimiz noktada. Eğer orada Türkiye'nin çıkarlarına yönelik bir politika izlerlerse biz hükümete her türlü desteği veririz. Eğer Türkmenleri de masaya oturturlarsa -oturtmaları gerekiyor- o zaman Suriye sorununun çözümünde kesintisiz destek veririz." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu: Türkmenler masaya oturursa, Suriye'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER