Kılıçdaroğlu: Vatanını seven sandığa gelsin
Sandığa gitmeyen, tepki oyu kullanan ve ilk tur seçimde kendisine oy veren seçmeni sandığa gitmeye çağıran Kılıçdaroğlu, “Vatanını seven sandığa gelsin” dedi.
İlk tur seçimin tersine kampanya dilini sertleştiren Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı "terör örgütleriyle gizli görüşmeler yapmakla" suçladı.
CHP lideri, “Açık ilan ediyorum, ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zaman da asla oturmayacağım” dedi, seçimi kazanması halinde, tüm mültecileri ülkelerine göndereceğini söyledi.
14 Mayıs seçimlerinden sonra önce kurmaylarıyla, dün de Millet İttifakı liderleriyle bir araya gelip seçim sonuçları ve ikinci tur stratejisini netleştiren Kılıçdaroğlu, sosyal medya paylaşımları hariç ilk kez bugün kameraların karşısına geçti.
Seçim stratejisini, kendisine oy veren, sandığa gitmeyen seçmeni sandığa götürmek ve “terör” kaygısıyla kendisine oy vermeyip, ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’a yönelen “milliyetçi-ulusalcı” seçmenin desteğini kazanmak üzerine kuran Kılıçdaroğlu’nun kampanya sloganı “Türkiye için karar ver” olarak belirlendi.
Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs’ta sandıktan “iktidara karşı memnuniyetsizlik ve değişim mesajı” çıktığını vurguladı:
“Erdoğan iktidarı küstahlığına en güçlü şekilde dur dedik. Çünkü milletimizin oyunun yarısını bile alamadılar. İktidar, oyları önemli ölçüde eridi. Neticede AK Parti 7 puan geriledi. Maalesef bir demokrasi şöleni huzur adası içinde geçmesi gereken bir seçim süreci Erdoğan’ın yalan ve iftira kampanyaları ile gölgelendi. Ben karşımda daha mert, daha yürekli bir rakip görmek isterdim. Bu ülkenin vatandaşı miting meydanlarında montajlardan ummayan adayları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha le
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


