Kılıçdaroğlu ve Türker, birlikte Bülent Ecevit'i mezarı başında andı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Demokrat Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker'in de katılımıyla, eski DSP Genel Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit mezarı başında anıldı. Rahşan Ecevit'in ise sabah erken saatte eşinin mezarını ziyaret ettiği öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Masum Türker, Devlet Mezarlığı'na birlikte geldi. Bülent Ecevit'in kabrine çiçek bırakan Türker, burada yaptığı konuşmada "9. yılda bir arada olmamıza neden olan DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit'in huzurundayız. Çünkü bize bıraktığı öğreti burada fikir olarak farklı partilerde bile olsak bir araya gelmemizi sağlıyor." dedi. Türker, Ecevit'in Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumu daha öncesinde gördüğünü belirterek, "Bugün herkes anlıyor ki senin devlet adamlığın halkını, milletini kendisinden, partisinden daha fazla seven ve herkese bunu aşılayan bir kişilik sembolüsün. Bizler seni unutmayacağız, unutturmayacağız. Senden yanında bulunduğumuz sürece ayaküstü karar alınmayacağını, ayaküstü kararlarla devletin yürütülmeyeceğini öğrendik. Türkiye'nin iç meselelerinden çok milli birliğini ve ülkenin bütünlüğünü sağlamak için dış meselelerini öncelikle ele alınması gerektiğini öğrendik. Ruhun şad olsun." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: YAŞAMI BOYUNCA ÜLKENİN İYİLİĞİ İÇİN ÇALIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında Bülent Ecevit'e vatandaşların birçok unvan verdiğine işaret ederek, en çok akılda kalan ünvanın 'Halkçı Ecevit' olduğunu söyledi. Ecevit'in bütün yaşamı boyunca ülkenin iyiliği için çalıştığını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları ifade etti: "Türkiye'nin çıkarlarını korudu, uluslararası arenada zaman zaman kendisine hiçbir eleştiriye, baskıya boyun eğmeden. Onun tek ideali vardı; Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sini çağdaş uygarlıkla bütünleştirmekti. Siyasal yaşamında zaman zaman inişleri çıkışları oldu ama hiçbir zaman yılmadı. Onun idealleri vardı, düşünceleri vardı, gelecek öngörüsü vardı, bunun için yoğun çaba harcadı. Biz Bülent Ecevit'i rahmetle ve minnetle anıyoruz. Onun düşünceleri, ilkeleri yolumuzu aydınlatıyor, bundan sonra da aydınlatmaya devam edecek. Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu ve Türker, birlikte Bülent Ecevit'i mezarı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER