'Mermi’ mektubuna Başbakan’dan yanıt yok

CHP'li Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu'na mermi atılmasıyla ilgili Belçika'ya ve Başbakan Binali Yıldırım'a mektup yazdığını Belçika'da cevap gelmesine rağmen Binali Yıldırım'ın hala cevap vermediğini açıkladı.

samanyoluhaber.com



‘Mermi’ mektubuna Başbakan’dan yanıt yok

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun şehit cenazesinde, önüne mermi kovanı atarak tehdit edilmesinin peşine düşen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, mermi koyan kişinin Belçika vatandaşlığı olduğunu ortaya çıkarmıştı. Tekin, hem Belçika’ya, hem de Başbakan Binali Yıldırım’a, konuyla ilgili birer mektup gönderdi. Tekin’in mektubuna Belçika’dan yanıt yanıt geldi, ancak Başbakan’dan hala yanıt gelmedi. Tekin, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, “Belçika hükümetinden hızlıca cevap geldi, bizim hükümetten hala ses yok” dedi.



“TC VATANDAŞI OLARAK ÜZÜNTÜ DUYDUM…”

Tekin şöyle devam etti;

“Belçika hükümetinin, Türkiye’de meydana gelen bir olay konusunda esirgemediği ciddiyet, ne yazık ki kendi hükümetimizden gelmedi. Maalesef Türkiye’nin, İstanbul’un göbeğinde yapılan bu saldırı konusunda Belçika hukuku önünde hak arar hale geldiğimiz için de ayrıca, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak büyük üzüntü duyuyorum.”

BELÇİKA 5 GÜNDE CEVAP VERDİ

Tekin, 22 Eylül tarihinde hem Belçika’nın Ankara’daki Büyükelçiliği’ne, hem de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na birer mektup göndererek, mermiyi bırakan şahıs olan Yusuf Tezel hakkında “ne gibi işlemler yapıldığını” sormuştu. Başbakan Yıldırım’ın hala yanıtlamadığı mektuba, 5 gün içinde Belçika’dan yanıt geldi. 27 Eylül tarihli, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau imzalı cevabi mektupta, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eylem “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.



BÜYÜKELÇİ: “KILIÇDAROĞLU’NA YAPILANI KINIYORUM…”

Büyükelçi mektubunda şöyle dedi,

“Partinizin Genel Başkanı’na yapılan bu eylemi şiddetle kınıyorum. Eybette önemli bir demokratik partinin Genel Başkanı’na yapılan bu provokatif eylem kabul edilmemez. Yazınızı ilgili birime ilettim. Fakat yetkili makamlar arasında Belçika-Türkiye arasındaki anlaşmalar gereği hukuki konularla ilgili bilgiler dışında Büyükelçiliğin Belçika vatandaşları ile ilgili bilgi aktarmak gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Sayın Tekin, gerçekleşen eylemin ve benzerlerinin bir daha vuku bulmamamasını diler, bu vesileyle en derim saygılarımın kabulünü rica ederim.”
<< Önceki Haber 'Mermi’ mektubuna Başbakan’dan yanıt yok Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER