Kılıçdaroğlu'ndan AKP'yi zora sokacak tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Zonguldak’ta düzenlenen mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan AKP'yi zora sokacak tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Zonguldak’ta düzenlenen mitinginde AKP'nin vaatlerini eleştirerek '13 yıldır neden yapmadın kardeşim, CHP söyledikten sonra mı aklına geldi' dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün seçim bildirgelerini açıkladılar, biz 7 Haziran'dan önce neyi açıklamışsak aynılarını aldılar kendi seçim bildirgelerine koydular." dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde halka hitap etti. Seçim bildirgelerinin büyük bir kısmının diğer partililer tarafından kopya edildiğini, örnek alındığını belirten Kılıçdaroğlu, "Arkasından bizim seçim bildirgesine dediler ki 'Siz bunları yapamazsınız çünkü para yok, kaynak yok' dediler. Dün seçim bildirgelerini açıkladılar, biz 7 Haziran'dan önce neyi açıklamışsak aynılarını aldılar kendi seçim bildirgelerine koydular. Niye koydular? 'Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında iki maaş ikramiye vereceğiz' diyorduk, 'Efendim parayı bulamazsınız para yok', şimdi onlar da koydular. Bu neyi gösteriyor? En sağlıklı, tutarlı, güzel hesabı, vatandaş lehine dağıtılan en güzel hesabı yapan parti CHP, onlar da tescil etti. 'Taşeron işçilerine kadro vereceğiz' dedik, 'Veremezsiniz' dediler. 'Nereden vereceksiniz bu kadroyu?' Bir baktık onlar da koymuşlar, 'Taşeron işçiye kadro vereceğiz', eyvallah, çok memnun olduk, vereceksiniz tabi ki. Vermezseniz, vereceğiz. Taşeronun askeri ücrete mahkumiyetini bitireceğiz. Dedik ki 'Asgari ücret bin 500 lira olacak.' Bizi gittiler işverenlere şikayet ettiler. Dediler ki 'Nasıl bunlar bin 500 lira yapar. Dün baktım onlar da koymuşlar, 'Asgari ücret bin 300 lira olacak' diye. Olacak olacak inşallah olacak, milletin iradesiyle olacak. Eski algılarınızı değiştirin. CHP'ye bakış açınızı değiştirin. CHP halkın partisidir, sizin partinizdir, sizin için çalışır. CHP'nin siyaset anlayışında siyasetçi cebini doldurmayacak vatandaşın cebi dolacak..." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan eski algıları tümüyle değiştirmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Eski algıları tümüyle değiştirin ve değiştiriyoruz da. Ne diyorlardı? CHP proje üretemez, Türkiye'nin gerçeklerini bilemez? 'Şu CHP var ya CHP' diye başlarlardı, 'Bunlar hep kavga eder' derlerdi. Buyurun bakın, son iki seçim bildirgesine bakın. Türkiye'nin bütün sorunlarına çözüm üreten tek partiyiz. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? En nitelikli kadrolar CHP'de var, düşünen kadrolar CHP'de var. Onlarda böyle bir kadro olsaydı seçim bildirgelerini bizden önce ilan ederlerdi ki 'CHP bunları düşünemedi biz düşünüyoruz.' diye. Bakın biz geçen seçim bildirgemizde olmayan ama bu seçim bildirgemizde olan iki önemli konu daha koyduk. Şehit yakınları ve gazilerimiz. Her gün şehitlerimiz geliyor, içimiz kan ağlıyor. Biz ne kadar ağlarsak ağlayalım ne kadar üzülürsek üzülelim ama sonunda ateş düştüğü yeri yakıyor. Gittiğim her şehit cenazesinde şehidin annesi şunu söylüyor, 'Benim oğlum öldü, başka anneler ağlamasın, ne olursunuz bu sorunu çözün?' Çözemediler, çözmek de istemiyorlar. Şu soruyu her Alaplı kardeşim kendisine sorsun. Ne oldu da 7 Haziran'dan sonra ülke kan gölüne döndü? Kim buna yol açtı? '400 milletvekili verin dediler, vermezseniz ülke felakete sürüklenir' dediler. 7 Haziran'dan sonra 400 milletvekili çıkmadı ülke kan gölüne döndü. Sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir, açık ve net, dünyanın neresine giderseniz gidin bu işin sorumlusu siyasilerdir. Bu sorunu ancak CHP çözer. Neden? Çünkü CHP bu ülkenin kurucu partisidir." "SURİYELİLER NİYE AVRUPA'YA GİDECEĞİZ DİYOR"

Dış politikaya da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Dış politikada barışın olduğu bir ülke. Türkiye’nin Ortadoğu'da, Kafkaslar'da, Avrupa'da çıkarlarının olması lazım. Narenciyeyi satamıyoruz Suriye, Irak, Rusya, İran almıyor. Eskiden bu ülkelere mal satardık. Milyonlarca dolar gelirdi. Şimdi kavga ediyoruz. Niye? 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşimiz oldu. Şimdi bir de onlara bakıyoruz. Şimdi Avrupa kapılarına dayandılar. Daha iyi bir hayat istiyoruz diyorlar. Mısır’a gideceğiz, Suudi Arabistan'a, Katar'a gideceğiz demiyor. Avrupa’ya gideceğiz diyor. Neden, insana değer veriyor, diyor. Hukuk insan hakları var, diyor."

"SEN ÇOCUK MUSUN?"

Halkın hükümete 13 yıl kredi açtığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Şimdi geliyorlar sizin önünüze, ben de merak ediyorum size ne söyleyecekler oy almak için. Dün bir baktım bizim seçim bildirgesini örnek almışlar, sizin önünüze gelecekler. 'Emekliye biz de para vereceğiz, efendim asgari ücreti biz de artıracağız', iyi de 13 yıldır niye yapmadın kardeşim. CHP söyledikten sonra mı aklın başına geldi. Çözüm süreci bitti batağa saplandın. Ne diyorlar? PKK bizi kandırdı. Sen çocuk musun. Sen devleti yönetiyorsun, PKK seni kandırdıysa başbakanlık koltuğunda senin ne işin var. Askerleri hapse attılar, Genelkurmay başkanını terörist diye hapse attılar. Biz sahip çıktık, 'Yapmayın, etmeyin, yazık günahtır bu memlekete, insanları suçsuz yere hapse atmayın' dedik. 'Sen bilmezsin' dediler. 'Biz o davaların savcısıyız.' Aradan süre geçti 'Orduya kumpas kurdular.' Ne oldu? 'Paralel bizi kandırdı.' Sen çocuk musun? Herkesin kandırdığı bir hükümet Türkiye'yi yönetebilir mi? Herkesin oyuncağı olan bir hükümet Türkiye'yi yönetebilir mi? Onun için diyorum bu seçim eski algılardan kurtulma düşünerek sandığa gitme seçimidir. Bizi böldüler, ayrıştırdılar. Türkiye hiçbir zaman bu kadar bölünmemişti. Komşumuzun kimliğini soruyoruz. Bakalım hangi kökenli? Arkadaşımızı soruyoruz, acaba inancı ne? Türkiye niye bölünüyor arkadaşlar? Kişinin inancı, kimliği kendisine aittir. Hangimiz annemizi, babamızı seçme özgürlüğüne sahibiz."

Ülkeye adaleti, hukuku getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ayrılık gayrılık yapmayacağız. Zonguldak göç veren bir kent. Oysa burası emeğin başkenti. Çalışanların başkenti. İhmal ettiler. 13 yıldır ihmal ettiler. Dışarıdan kömür geleceğine bizim kömürümüzü çıkaracağız. Ülkemizde milyonlarca çocuğumuz aç ve işsiz. Niye yabancıların çalıştırılması hakkında kanun getirdiniz. Böyle bir kanun çıkarmadık derse o kanunu sizin önünüze koyacağız. Kavgadan, gerilimden uzakta duruyoruz. Millet tek partiyi iktidara taşımadı. O zaman koalisyon olacak. Avrupa ülkelerine bakın yarısından çoğu koalisyonla yönetiliyor. Ama olmaz bu dediler. Niçin olmaz. Çünkü dediler ki benim ağzımdan çıkan irade milli iradedir dediler. Biz de tam tersini söylüyoruz. Hükümet kurulsaydı asgari ücret 1500 olacaktır. 800 bin taşeron işçisi kadrolu olacaktır. Kurban Bayramı'nda emekliler ilk maaş ikramiyelerini alacaktı. Tüketici kredisi borcu ve kredi kartı borçlarına uygulanan faizlerin yüzde 80’i silinmiş olacaktı. Vatandaşı borç batağından büyük oranda kurtulacaktı." diye konuştu.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan AKP'yi zora sokacak tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER