Kılıçdaroğlu'ndan kayyım açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında soruları yanıtlıyor. Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bir belediye başkanı bir terör örgütüne parasal destek sağlıyorsa ve siz devlet olarak bunu tespit edemiyorsanız siz devlet değilsiniz." ifadelerini kullandı.

SHABER3.COM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk oldu.

Kılıçdaroğlu, Fatih Altaylı'nın ''31 Mart ve 23 Haziran'a dönmek istiyorum. Çok eleştiriliyorsunuz. Partide liderliğiniz tartışılıyordu. Ama bu seçim öncesi 'Ben bütün büyük illeri alacağım' dediniz. Bazıları güldü, hatta bazıları naklen yayında güldü. Ama siz haklı çıktınız. AKP 1'inci parti çıktı, fakat siz büyük şehirlerin  hepsini aldınız. Siz bu seçimi bir zafer gibi mi görüyorsunuz? Yoksa menzil kazanma gibi mi görüyorsunuz?'' sorusuna cevap verdi.

"TECRÜBELİ İSİMLERİ ADAY GÖSTERDİK"

Kılıçdaroğlu, ''Bu seçimi bundan sonraki başarılarımızın önemli bir adımı olarak görüyorum. Türkiye iç politikada, dış politidaka çok sıkışmış vaziyette. Savrulan bir Türkiye var. Halk iyi yönetime susamıştı. Çok iyi adaylar çıkardık. Yerel yönetimlerde deneyim kazanmış, başarı elde etmiş birisini büyükşehir belediye başkanı adayı gösterdik." dedi. 

"ÜZÜLDÜĞÜM BİR YER VAR O DA ..."

"Burada yanıldığım, üzüldüğüm bir yer var o da Bursa. Bursa’yı alabilirdik, az bir puanla kaybettik. Bu bizim kabahatimiz." diyen Kılıçdaroğlu, "Biz orayı iyi yönetemedik. Bunu da rahatlıkla söylüyorum. Adayımız doğruydu, fakat biz orayı iyi yönetemedik. Bursa’yı, İstanbul’dan çok daha rahat alabilirdik, olmadı. Ama onun dışındaki illeri aldık. İstanbul’u vermek istemediler, doğrudur. YSK tarafından yasadışı karar verildi.'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"(Kayyım atamaları) Bir belediye başkanı bir terör örgütüne parasal destek sağlıyorsa ve siz devlet olarak bunu tespit edemiyorsanız, siz devlet değilsiniz. Tespit ediyorsanız suç üstü yapacaksınız kardeşim."

"Kanun teklifini AKP'den 2-3 milletvekili veriyor. Komisyonlarda soru soruluyor, teklifi veren milletvekili teklifin içinde ne olduğunu bilmiyor. Çünkü teklif Saray'da hazırlanıyor."

"Dünyanın her ülkesinde, taslakları hazırlayan bürokratlardır. Çünkü sorunu yaşayanlar bürokratlardır."
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan kayyım açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER