Kılıçdaroğlu'ndan çok çarpıcı 'Bahçeli' yorumu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis başkanlığı seçimlerinin 4’üncü turunda geçersiz oy vererek AKP’li İsmet Yılmaz’ın seçilmesinin önünü açan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sert çıktı.

Kılıçdaroğlu'ndan çok çarpıcı 'Bahçeli' yorumu

MHP’nin bu tutumunun kendisi için beklenmedik bir durum olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı bellidir. Koltuk değneği bellidir” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden Erdem Gül’e röportaj veren Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis başkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

“MHP’nin bu tavrını bekliyor muydunuz?” sorusuna “Başından beri beklenen bir şeydi. Çünkü AKP ne zaman köşeye sıkışsa kurtarıcısı bellidir. Koltuk değneği bellidir. Onun için beklenen bir şeydi” diye yanıt veren CHP lideri, sonucun koalisyon pazarlıklarının habercisi olup olmadığına ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

‘Seçim sonrası oluşan atmosfer bugün kalmadı’

Bahçeli’nin tavrı nedeniyle seçim sonrası oluşan atmosferin kan kaybettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “O atmosfer demokrasi istiyordu, tek parti istemiyordu, totaliter bir yönetim istemiyordu. Bugün o atmosferin ortaya çıkardığı bir aktör, totatiliter yönetimden yana tavır koydu. O atmosfer bugün kalmamıştır” diye konuştu.

“Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu zor koşullardan Türkiye’yi çıkarmamız gerekirken o zor kuşalları daha da zorlaştıran bir siyaset anlayışı kabul edilemez. Yeniden aynı karamsar atmosfer halkın önüne konulmak isteniyor” diyen CHP lideri, Bahçeli’nin kendisine yönelik giderek daha sert hale gelen açıklamaları için de “Farklı bir ruh hali içinde olduğunu gösteriyor sayın Bahçeli’nin” ifadelerini kullandı.

‘Davutoğlu, ilkelerimizi kabul ederse koalisyon olabilir’

Kılıçdaroğlu, CHP – AKP koalisyonu ihtimalinin zayıfladığı yönündeki de değerlendirmeler hakında da “Biz ilkelerimiz belli bunları açıkladık. Sayın Davutoğlu bunları kabul ediyor mu etmiyor mu nerden bileyim ben. Önce bir görelim. Davutoğlu ilkelerimizi benimserse elbette ki koalisyon alma ihtimali yüksektir ama benimsemezse bu koalisyonun olma olasılğı düşüktür” dedi.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan çok çarpıcı 'Bahçeli' yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER