Kılıçdaroğlu'ndan Düsseldorf’ta önemli açıklamalar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yeni bir başlangıç için yurtdışında yaşayan Türklerden genel seçimlerde destek istedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandığa ilgi göstermeyen gurbetçiler oy kullanmaya davet etti.

Kılıçdaroğlu'ndan Düsseldorf’ta önemli açıklamalar

Düsseldorf’ta düzenlenen mitingde konuşan Kemal Kılıçdaroğlu; yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele vaadiyle iktidara gelen AK Parti’nin 13 yıllık performansını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu; iş dünyasının sindirildiğini, medyanın baskı altına alındığını, hukuk sisteminin esir alındığını, vatandaşların borç batağında çırpındığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Üreterek değil, yandaşına ihale vererek zenginleşen bir acımasız düzenden söz ediyorum. Bakara-makara deyip en kutsal değerlerimizi, inançlarımızı sömüren bir düzenden söz ediyorum.” şeklinde konuştu.

“’Bu tablo 21. yüzyıla yakışmıyor, yeni bir başlangıç yapmamız gerekiyor’ diyorsanız; yer belli, adres belli, karargah belli.” diyen Kılıçdaroğlu, “Adres Mustafa Kemal Atatürk’ü partisi, altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi.” ifadelerini kullandı.

Gerginlik ve kavga içinde değil; huzur ve barış içinde, özgürce yaşamak istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Çocuklarınıza karşı bir görev yapın. Türkiye’ye karşı sizin borcunuz var, yükümlülükleriniz var. Biz, yaşanabilir bir Türkiye’yi sizlerin desteğiyle kuracağız.” dedi.

“HAVUZ MEDYASI BELASINA SON VERECEĞİZ”

Türkiye’de birinci sınıf demokrasi istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, yüzde 10 seçim barajını iktidara gelmeleri halinde bir yıl içerisinde kaldırma sözü verdi.

“Medyası özgür olmayan bir toplumun kendisi de özgür değildir.” diyen Kılıçdaroğlu, “Havuz medyası belasına son vereceğiz. Havuz medyasına giden bütün hortumları keseceğim.” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim temel hedefimiz YÖK belasından, 12 Eylül’ün getirdiği baskılardan üniversiteleri kurtarmaktır.” dedi ve üniversitelerin özgürlük ve bilim yuvası olacağını söyledi.

"SARAYI YAPARKEN PARA VAR, EMEKLİYE YOK"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere çift ikramiye vaadinde bulunduğunu da hatırlatarak, şunları söyledi. "Efendim birden kıyamet koptu. 'Ne demek ikramiye? Parayı nereden bulacaksın...' Nakarat başladı. Yahu sarayı yaparken para var, uçak alırken para var, yandaşa ihale verirken para var. Emekliye gelince para yok. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin. Türkiye'de para var. Bütün mesele siyasi tercihte. Parayı kimin için kullanacaksın? Yandaş için mi, emekli için mi? Saray için mi, işsizliği gidermek için mi? Özel uçak, yatlar, katlar almak için mi, yoksa yoksulluğu sıfırlamak için mi? Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Halkın partisiyiz. Halkın çıkarlarını savunuruz. Halk için mücadele edeceğiz. İşsizliği de bitireceğiz, yolsuzluğu da bitireceğiz."

"LİDER SULTASINA SON VERECEĞİM"

Siyasetin zenginleşme aracı olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim iktidarımızda, çocuklarımızın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Biz çocuklarımıza telefon edip, 'oğlum paraları sıfırla' demeyeceğiz. Kimsenin önüne yatmayacağız. Sadece ve sadece halka saygı duyacağız." diye konuştu.

Lider sultasına son verme ve parlamenter sistemi güçlendirme sözü veren Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi arzusu içinde olanlara da 'aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş' diye göndermede bulundu.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Düsseldorf’ta önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER