Kılıçdaroğlu'ndan havuz medyasına açık çek

1 Kasım seçimlerinin önemli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu havuz medyasına seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan havuz medyasına açık çek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ''demokrasiyi savunuyorsanız bu gazeteciler neden ölümle tehdit ediliyor? Neden gece yarısı vuruluyor?" diye sordu. İktidar olmaları durumunda siyasetçilerin değil, vatandaşların zengin olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, ayrıca Ortadoğu'da barışı getirip Türkiye'deki 2 milyondan fazla Suriye vatandaşını geri göndereceklerini söyledi.
 
1 Kasım seçimlerinin önemli olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki seçimler önemli; ya baskıdan yana oy kullanacağız... 'Medya susturulsun, gazeteciler dövülsün, başımızda bir diktatör olsun' diyorsanız oyunuzun yeri belli. Ama 'karnımız doysun, çocuğumuzu okula rahat gönderelim, işimiz olsun' diyorsanız adres belli. 'Medya özgürce yazsın' diyorsanız... Havuz medyasına sesleniyorum; ne yazarsanız yazın, bunların yaptığı gibi baskı yapmayacağız. Özgürce CHP'yi eleştireceksiniz. Biz demokratız çünkü. Demokrasiyi savunuyorsanız bu gazeteciler neden ölümle tehdit ediliyor? Neden gece yarısı vuruluyor?" diye sordu.

1 Kasım'da yapılması planlanan milletvekili genel seçimleri kapsamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci mitingini Antalya'nın Alanya ilçesinde yaptı. Alanya Belediye Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını eleştirdi.
 
"Saray için çalışan başbakan istiyorsanız onun adresi ve yeri belli. Halk için çalışan başbakan istiyorsanız onun yeri ve adresi de belli." diyen Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da sandıktan çıkan millet iradesine saygı gösterilmediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, 13 yıllık iktidarları süresince sürekli olarak doların ve faizlerin arttığını, enflasyonun yükseldiğini belirtti. CHP iktidarında böyle olmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında siysetçi zengin olmayacak, halk zengileşecek. Halkın cebi para görecek." dedi.
 
7 Haziran'dan sonra en iyi iradeyi CHP'nin ortaya koyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hep beraber 'koalisyon kuralım' dedik gelmediler. Biri Saray'ın emrinden çıkamıyor, öbürü her şeye 'hayır' diyor. Neden seçime giriyorsun? Girme kardeşim o zaman. Biz kaçmadık. Halkın iradesine saygı gösterdik. Biz halktan şunu demesini istiyoruz 1 Kasım'da; 'Benim irademe CHP saygı gösterdi, ben de oyumu CHP'ye vereceğim." ifadelerini kullandı. CHP lideri, asgari ücret ve emekliye ikramiye vaatlerini de yineledi, taşeron işçiye kadro sözü verdi.
 
GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA VAATLER
 
Türkiye'de gaziler ve şehit yakınlarının yaşadığı sorunlara değinen Kılıçdaroğlu, gazilerin protezler için uzun mücadeleler verdiğini anlattı. İktidar olmaları durumda Başbakanlık'a bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu'nu oluşturacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Tek bir makamdan onların sorunlarını çözeceğiz. CHP ve başbakan arkalarında olacak. Gazilerimiz ve şehit yakınları milletvekili sağlık haklarından nasıl yararlanıyorsa onlar da öyle yararlanacak. Şehit yakınları ve gaziler bizim başımızın tacı. Onlara imkan sağlamak borcumuzdur." diye konuştu.
 
Türkiye'nin ateş çemberinde olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Cumnhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşıyoruz. Dış politikada, eğitimde sorun var. Anne- baba çocuklarını gönül rahatlığıyla okula gönderemiyor. Milli Eğitim politikasını biz getireceğiz. Öğretmenlerimiz 3. sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Öğretmeni toplumun lideri haline getireceğiz. Eğitim politikasını siyasetçiler değil, eğitimciler belirleyecek." ifadelerini kullandı.
 

"ORTADOĞU'YA BARIŞ GETİRECEĞİZ, SURİYELİ VATANDAŞLARI GÖNDERECEĞİZ"
 
'Türkiye dünyada bölgenin lideri' diyenlere "Türkiye'yi neden dünyadan soyutladınız? Neden Avrupa Birliği ve Ortadoğu bize sırtını döndü?" diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin izlediği yanlış dış politika sonucu 2 milyon 225 bin Suriye vatandaşın Türkiye'ye geldiğini söyledi.
 
CHP iktidarında Ortadoğu politikasını yeniden düzenleyeceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Suriye'de akın kanı gözyaşını sonlandıracağız. Nasıl kendi ülkemize barışı getiriyorsak Ortadoğu'ya da barışı getireceğiz. 2 milyon 225 bin Suriyeli kardeşimizi de kendi ülkelerine göndereceğiz." sözünü verdi.
 
Kalabalığa, "1 Kasım'da güvenle, özgüven yüksek sandığa gitmeye hazır mısınız?" diye seslenen Kılıçdaroğlu'na, 3 defa 'söz' diye karşılık verildi.
 
Kılıçdaroğlu, son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için, kendisinin ise halk için çalıştığını söyledi.
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan havuz medyasına açık çek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER