Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

'Milli irade bir partinin tek başına iktidar olmasına izin vermedi.'

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

AKP-CHP'nin koalisyon görüşmeleri sonrası ilk önce Davutoğlu daha sonra da Davutoğlu açıklamalarda bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarında nsatır başları:

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ AÇIKLAMASI

"Milli irade bir partinin tek başına iktidar olmasına izin vermedi. Geriye ne kalıyor koalisyon. Biz sorumluluğumuzun farkında olarak; Türkiye'de nasıl bir koalisyon olmalı, 14 evrensel ilke belirledik. Bugüne kadar bize şu ilke yanlıştır denilmedi.

Ben ilk görüşmemizde Davutoğlu'na şunları söyledim. Bir; parlamentoda yüksek profilli bir hükümet olmalı. İki; Kurulacak hükümetin 4 yıllık olması lazım ki üç; ortakların samimi ve dürüst olması lazım.

Bize koalisyon teklifi gelmemiştir. Bize seçim hükümeti teklifi gelmiştir. Milli irade diyorlar. Milli irade koalisyon dedi ama Türkiye tarihi bir fırsatı kaçırdı.

AKP ile CHP arasında yapılan görüşmeler bana göre çok önemli. Şu açıdan; en azından AKP, CHP'nin her konuda görüşünü öğrenmiş oldu. Hangi konuda başlık açıldıysa bütün açık yüreklilikle görüşlerimiz belirttik.

Türkiye kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir ülkedir. Biz halkımıza da güveniyoruz. Halkımızın verdiğ*i oyları başımıızn üzerinde taşıyoruz bundna sonra da milli iradenin karaına saygı duyacağız.

'İMAM HATİPLERLE HİÇ BİR SORUNUMUZ YOK'

Bir müzakere olmadı ki. Görüşlerimiz sordular görüşlerimizi aktardık. İmam Hatip'lerle ilgili hiç bir sorunumuz yoktur ama eğitim sistemiyle problemimiz var. Hiç bir veli eğitim sisteminden memnun değil.

Biz anlaşamayacağımız bir başlık görmedik. Cumhurbaşkanının etkisi olmuş mudur bunun cevabını Davutoğlu vermeli.

Görüşmelerde hiç bir kırmızı çizgimiz yoktu. Ana başlıklar konusunda görüşlerimizi anlattık. Koalisyon müzakeresi olmadı sadece bir birimizi dinledik. Ben bu sıkıntımı Davutoğlu'na ilettim.

Erken seçim olacak mı olmayacak mı önce onu görelim. Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. Demokrasi kendi sorunlarını çözebilecek bir kurumdur. Aksini düşünmek demokrasiye inanmamak demektir."
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER