Kılıçdaroğlu'ndan komisyona isim önerisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın 84 maddesinin değiştiğini ama Türkiye’ye özgürlükçü bir anayasa gelmediğini söyledi. CHP Lideri, komisyonun adının darbe hukukundan Türkiye'yi arındırma komisyonu olması gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan komisyona isim önerisi

Sorunun sadece bir anayasa sorunu olmadığını darbe hukukundan kaynaklanan temel bir sorun olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Anayasa ve demokrasi konusunda teşhisi doğru koymadık. Bizim yapmamız gereken olaya doğru teşhis koymak. Olay darbe hukuku sorunudur. Bir bütün olarak sorunu ele alıp çözmemiz gerekir. Bunu yaparsak Türkiye gerçek anlamda birinci sınıf demokrasiyi yakalar. Komisyonun adını anayasa uzlaşma komisyonu olarak kabul etmiyoruz. Komisyonun adı Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalı.” şekline konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantısında konuştu. Grup toplantısına Soma maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerini temsilen 3 aile misafir olarak katıldı. 

Soma davasını sonuna kadar izleyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “CHP olarak alın terinden emekten yanayız. Çalışan ve üretenden yanayız.” dedi. 

CHP Genel Başkanı, “Sigarayı bırakalım temiz havayı teneffüs edelim ülkede temiz havamı kaldı güzel bir atmosfer mi var.” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu, kalp ameliyatının ardından bugün grup toplantısı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de şifa ve sağlık diledi. 

Anayasa Komisyonu’nun yarın ikinci kez toplanacağını anlatan Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlarımız, 'dünyanın en güzel ülkelerinden birinde hayatımı sürdürmek, emek iş ve aşımın peşinde koşmak istiyorum. Fransa Almanya Japonya’da olduğu gibi birinci sınıf demokrasi istiyorum' demeli. Bu ülkenin insanları üçüncü sınıf demokrasiye mahkum edilemez.” diye konuştu. 

Anayasanın 84 maddesinin değiştiğini ama Türkiye’ye özgürlükçü bir anayasa gelmediğini ifade eden CHP Genel Başkanı, şunları kaydetti: “Sorun sadece bir anayasa sorunu değil. Darbe hukukundan kaynaklanan temel bir sorun. Anayasa ve demokrasi konusunda teşhisi doğru koymadık. Bizim yapmamız gereken olaya doğru teşhis koymak. Olay darbe hukuku sorunudur. Bir bütün olarak ele alıp çözersek Türkiye gerçek anlamda birinci sınıf demokrasiyi yakalar.”

Komisyonun adının anayasa uzlaşma komisyonu olarak kabul etmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Komisyonun adı Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma komisyonu olmalı.”
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan komisyona isim önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER