Kılıçdaroğlu'ndan medya özgürlüğü vurgusu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 2 2015
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son zamanlarda medyaya yönelik baskılara dikkat çekerek, “Bu ülkede demokrasiyi savunacaksak, bunun birinci basamağı medya özgürlüğünü savunmaktır.” dedi. Kılıçdaroğlu, medya özgürlüğünün olmadığı bir yerde demokrasiden söz edilemeyeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Başkan İbrahim Ay'ın karşıladığı Kılıçdaroğlu, toplantı salonunda gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına medya sektörüne yapılan baskılara vurgu yaparak başlayan Kılıçdaroğlu, “Sizlerin hangi koşullarda görev yaptığınızı ben çok iyi biliyorum. Hangi baskılarla karşı karşıya kaldığınızı da çok iyi biliyorum. Çağdaş ülkelerde yasama, yargı ve yürütmenin yanında dördüncü büyük güç vardır. O da medyadır. Eğer medya üzerinde baskı varsa, eğer gazetecilerin haber yapma hakları ellerinden alınıyorsa, eğer gazeteciler hapse atılıyorsa, halkın haber alma özgürlüğüne doğrudan müdahale yapılıyor demektir.” diye konuştu.
“HABER YAPTI DİYE GAZETECİ HAPSE ATILIR MI?”
Gazetecinin yaptığı görevin salt bir gazetecilik görevi olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Gazeteci bir kamu görevlisidir, kamu hizmeti yapar. Toplumu aydınlatır, bilgilendirir. Olayın ardında ne vardır, ne yoktur, bunu toplumun önüne koyar. O nedenle gazetecilik, her zaman kolay yapılabilen bir meslek değildir. Baskıya direnmektir aynı zamanda gazetecilik. Özgürlüğü savunmaktır. Kalemin özgürlüğünü savunmaktır. Dün bir gazetemiz birinci sayfasından başlayarak, bütün köşe yazarları beyaz sütun halinde çıktı. 13 yılda ne oldu bu ülkeye? Neden gazeteciler böyle bir baskı altındalar? Bir medya kuruluşuna polis eşliğinde baskın yapılıyor. Neden? Hangi gerekçeyle yapılıyor? Bütün bunlar Türkiye'deki demokrasinin sorgulanmasını zorunlu kılıyor. Türkiye'de demokrasi var mı? Türkiye'de özgürlük var mı? Haber yaptı diye gazeteci hapse atılır mı? Haberi beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz o ayrı bir şey. Ama gazeteci doğru haber yapmakla ve haberinin arkasında kapı gibi durmak durumundadır. Biz siyasilere düşen görev, gazeteciyi haber yaptı diye cezalandırmak değil, haberden, eleştiriden ders çıkarmaktır. Bunu yapmak isteriz. Bizim görevimiz budur.” şeklinde konuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


