Kılıçdaroğlu'nun avukatı: Bilirkişi raporu aldık, 17/25 ve sıfırlama tapeleri gerçek
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 24 2020
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarında yer alan ses kayıtlarının doğru olduğunu, montaj olmadığını ve bilirkişi raporu aldıklarını açıkladı. Çelik, söz konusu raporu Cumhurbaşkanına hakaret davasında mahkemeye sundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonlarını hatırlatarak, "Ülkenin her tarafını peşkeş çektiniz." diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dava açmıştı. Mahkemede müvekkili Kılıçdaroğlu adına savunma yapan avukat Celal Çelik, 17/25 Aralık ses kayıtlarını delil olarak sunmuştu.
Bunun üzerine Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik'e savunmasından dolayı dava açıldı.
Geçen hafta basın mensuplarını duruşmaya davet eden Çelik, duruşma sonrası bir açıklama yapacağını söylemiş ve "Yer yerinden oynayacak!" ifadelerini kullanmıştı.
DURUŞMA İLERİ TARİHE ERTELENDİ
İstanbul'da Anadolu 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya çok sayıda CHP'li de katıldı. Duruşmada ses kayıtlarının gerçek olduğunu dile getiren Çelik beraat kararı istedi. Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri tarihe erteledi.
Duruşmaya Celal Çelik, İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğolu, CHP milletvekili Ali Şeker, Erdoğan Toprak ve birçok CHP'li siyasetçi katıldı.
"17/25 Aralık SES KAYITLARI TAMAMEN DOĞRU"
Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Celal Çelik, tapeleri sunması sebebiyle hakkında dava açıldığını belirterek, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilal Erdoğan ile yapmış olduğu 6 tape ve yine Erdoğan’ın dönemin TOKİ Başkanı Haluk Karabel'le yapmış olduğu 1 tape olmak üzere toplamda 7 tape kaydıyla ilgili bilirkişi incelemesi aldım. Rapor net bir şekilde o tape kayıtlarının doğru olduğunu söylüyor. Hiçbir şekilde montaj olmadığını ortaya çıkardık." dedi.
Tapeler hakkındaki ra
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


