Kılıçlı yeminin ardından istifa ettiği iddia edilmişti: Binbaşıyla ilgili gerçeği CHP'li isim açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 13 2024
Kara Harp Okulu mezuniyetinin ardından teğmenlerin kılıçlı yemini sonrası başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP'li Bağcıoğlu, Kılıçlı yemin sonrası istifa ettiği iddia edilen Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. ile ilgili son bilgileri aktardı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve emekli amiral Yankı Bağcıoğlu, Kara Harp Okulu'ndaki kılıçlı yemin sonrası Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin istifa ettiği iddialarını yalanladı. Bağcıoğlu, "Bölük Komutanı binbaşımızın özel nedenlerle çok önceden bu kararı aldığı ve hatta Harbiyelilerle törenden birkaç gün önce vedalaştığı bilinmesine rağmen, istifanın mezuniyet andı ile ilişkilendirilerek algı yapılmasına neden izin verilmektedir?" dedi.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kara Harp Okulu mezuniyetinde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyerek kılıçlı yemin eden teğmenleri hedef almasının ardından teğmenler hakkında inceleme inceleme başlatıldı. Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M. olayın ardından TSK’dan istifa ettiği ileri sürüldü.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Bağcıoğlu binbaşının yemin tartışmalarından önce istifa ettiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
-Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni’nde yapılan Mezuniyet Andı’na ilişkin olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından; bahse konu ant ilk defa 29 Ocak 1999’da yönergeye (MY 56-5 (B) Harp Akademileri, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı’na Bağlı Her Seviyede Yapılacak Diploma ve Sancak Devir – Teslim İle Yeni Öğretim ve Eğitim Yılı Açılış Törenleri Yönergesi) eklenmiş ve mezuniyet törenlerinde uygulanmasına başlanmıştır. 29 Mart 2023’te yönergede (Milli Savunma Üniversitesi Tören Yönergesi) yapılan değişiklikle törenlerde yapılacak “Mezuniyet Andı” şimdiki halini almıştır." açıklaması yapılmıştır.
-Her ne kadar Yönerge’ye 1999 yılında dahil edilse de, Mezuniyet Andı uygulamasının 1994/1995 yıllarından itibaren yapıldığı bilinmektedir.
-29 Mart 2023’te Milli Savunma Üniversitesi Tören Yönergesi’nde yapılan “Milli Savunma Üniversitesi Rektörü “ onaylı değişiklikle törenlerde yapılacak mezuniyet andı RESMİ programdan çıkarılmış, ancak yasaklandığı veya okunmaması gerektiğine dair bir
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







