'Kim iktidar hırsı uğruna susturulmak isteniyorsa karşısında duracağım'


1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, kaydını yaptırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 zirvesinde "İş verenlere tavsiyem, daha az kazanın." açıklamasının hatırlatılması üzerine Hakverdi, kapitalizme, emparlizme, zenginin yoksulu sömürmesine karşı olduklarını ifade etti.

Her türlü "Az yiyin, yoksullara da kalsın" açıklamalarının hem samimi hem de insani olmadığını dile getiren Hakverdi, "İnsanlara böyle bir lütufta bulunulması, 'biz az yiyelim de biraz da bunlara bırakalım' lütfü, sistemin ne kadar çarpık olduğunu gösteriyor. Ali Koç'un açıklaması da benzer bir açıklamadır. Çok kıymetli ve değerlidir benim için çünkü öyle bir yerden bu açıklamanın yapılması benim için çok kıymetlidir. Biz dünyaya bakışımız itibariyle zaten bu anlayışa, bu sisteme karşıyız. Bu sebeple de insani dahi bulmuyorum bu tip açıklamaları. Samimi de değil insani de değil." diye konuştu.

SAMANYOLU GRUBU'NUN UYDUDAN ATILMASI

Öte yandan hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin ve Türksat'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan yayın grubuna bağlı Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Mehtap TV, Yumurcak TV ile Türkiye'nin ilk Kürtçe özel televizyonu Dünya TV'nin de aralarında bulunduğu 13 TV ve radyo kanalının Türksat uydusundan indirilmesiyle ilgili bir soruya ise CHP Ankara Milletvekili, "Biz haktan, hukuktan, adaletten yanayız. Terazisiyle oynadığınız kantar, gün gelir sizi de tartar. Bu aslında hepimiz için geçerli. Ben kişiler arasında geçmişten gelen çekişmelere takılmıyorum. Hak, hukuk ne diyorsa orda durmamız lazım. Geçmişte böyleydi, şimdide böyle, bundan sonrada böyle olması gerekir. Bu noktada kime haksızlık yapılıyorsa, kime iktidar hırsı uğruna susturulmak isteniyorsa, sesi kesilmek isteniyorsa ben karşısında durmaya devam ettim ve devam edeceğim. İşin esası budur. Geçmişte ne yaşadılarsa yaşasınlar hiç önemli değil; bazılarına haksızlık edildiğini düşünüyorum. Ama 'geçmişte de onlar şunu yaptı bizde bunu yapalım' asla; böyle bir bakış açısı olamaz. Hak hukuk ne diyorsa kişilere göre değişmemelidir. Her zaman hak, hukuk ve mazlumdan yanayız; olmaya da devam edeceğiz." diye cevap verdi.

CHP kurultayıyla ilgili bir soruya da Ali Haydar Hakverdi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kalmasından yana olduğunu vurguladı. Değişimin Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte devam etmesi gerektiğini kaydeden Hakverdi, "Her şey parti tüzüğü gereği işliyor." diye konuştu.

Sol yumruğunu kaldırıp, sağ elini kalbine götürerek yaptığı yeminin hatırlatılması üzerine CHP Ankara Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Meclise yeni gelmiştim, dünyaya bakışımızı göstermek içindi. Biz dünyaya soldan bakıyoruz, mazlumdan yana bakıyoruz. Bu sebeple bir anlayışı göstermek için ben o hareketi yapmıştım ama artık anlaşıldığını düşünüyorum. Yeni yeminde ben böyle birşey yapmayacağım. Çünkü artık tanışıyoruz, birbirimizi tanıyoruz, dünyaya nereden bakıyoruz biliyoruz."

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve B20 İstihdam Görev Gücü Koordinatör Başkanı Ali Koç ile ortak bir eylem düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine Hakverdi, "Keşke olsa yani, ben çok memnun oldum. Zaten takip ediyordum, Gezi sürecinden takip ediyordum. Ortak en azından kısmi de olsa ortak baktığımız yönler var; niye olmasın, yeter ki imkanımız olsun." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Kim iktidar hırsı uğruna susturulmak isteniyorsa karşısında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER