Kimin mazbatasını kime vermiyorsunuz kardeşim!

İstanbul Esenyurt'ta binlerce kişiye hitap eden Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nu uyardı: "Sizin kapınızı anlamsız yere çalanlara kapınızı kapatın. Görevinizi yapın." İmamoğlu 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde halkın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını kendisine verdiğinin altını çizdi.

SHABER3.COM

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmî olmayan sonuçlarına göre 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını vermeyen YSK'ya seslendi. 

İmamoğlu, "Süreci uzatmayın kardeşim. Süreci uzattıkça sıkıntıya giriyorsunuz. Problem  çıkıyor. Yav kardeşim verin mazbatayı bakalım işimize. Kimin mazbatasını kime vermiyorsunuz?" dedi.

ESENYURT'TA MİTİNG DÜZENLEDİ

Bugün İstanbul Esenyurt'ta halka seslenen İmamoğlu bu akşam Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maça gitmemesine dair çağrılara da cevap verdi. 

İmamoğlu, "Neymiş, 'İmamoğlu neden maça gitmiş?' Gideceğim kardeşim. Galatasaray bu şehrin takımı değil mi? Fenerbahçe bu şehrin takımı değil mi? Gideceğim kardeşim. Bu kadar net!" ifadelerini kullandı. 

Sabah yazarı Hilal Kaplan'ın ismini vermeden Pelikan grubunun karalama kampanyasına da temas eden İmamoğlu, "Kuşmuş, pelikanmış beni ilgilendirmiyor. Kimsenin başarısız oldu diye bu milletin geleceğini sıkıntıya sokma hakkı yoktur. Bu millet adına size hizmet etmek için benden kaçsa ben kovalarım kardeşim." diye konuştu. 

AKP'nin itirazları sebebiyle seçimin üzerinden iki hafta geçtiği halde mazbatası verilmeyen Ekrem İmamoğlu bugün İstanbul Esenyurt'ta binlerce kişiye hitap etti. 

"YSK ÜYELERİNE SESLENİYORUM, BİZİ  DÜNYAYI REZİL ETMEYİN"

"Yüksek Seçim Kurulu’na sesleniyorum." diyen İmamoğlu, "Sizin kapınızı anlamsız yere çalanlara kapınızı kapatın. Görevinizi yapın, bizi normalleştirin. Bizi dünyaya rezil etmeyin. Yolumuzu açın demokrasimizi güçlendirin. Bu uyarılarımı YSK’ye yapıyorum. Bu millet mazbatayı verdi mi?" diye sordu. 

İmamoğlu'nun meydanda toplanan binlerce kişiye yönelttiği, "Bu akşam Fenerbahçe-Galatasaray maçına gideyim mi?" sorusuna meydandaki halk yüksek sesle, "Evet!" cevabını verdi. 

"Son sorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gittiğimde hep beraber Saraçhane’ye geliyor musunuz?" diyen İmamoğlu'na halk, "Evet" diye mukabelede bulundu.
<< Önceki Haber Kimin mazbatasını kime vermiyorsunuz kardeşim! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER