Kimse Yok mu gönüllülerinden Filistin çıkarması!

Kimse Yok Mu Derneği Bursa şubesi, 18 kişilik gönüllü ekibi ile gittiği Filistin’de yetimlere gıda ve giysi dağıtımında bulundu.

Kimse Yok mu gönüllülerinden Filistin çıkarması!

Kudüs’de faaliyetini sürdüren Kimse Yok Mu Derneği Kudüs temsilciliği ile birlikte gıda dağıtımı ve iftar programı organizesine katılan gönüllü grup, Ramazandan sonra da yeni bir sefer için hazırlanıyor. 

29 Haziran tarihinde Filistin’e giden Kimse Yok Mu gönüllü ekibi, yaptıkları faaliyetlerin ardından yurda döndü. İstanbul’dan uçakla yola çıkan Bursa ekibi, Telaviv havaalanına inerek faaliyetlerine başladı. Ardından Kudüs’e geçen Kimse Yok Mu ekibi, burada faaliyetini sürdüren Kimse Yok Mu derneği şubesine geçti. Gönüllü ekibi ayrıca burada ki şube faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kimse Yok Mu gönüllü ekibi, ardından Beytullahim’de gıda dağıtımında bulundu. Özellikle yetim ve mağdur aileleri ziyaret ederek gıda kolileri ve çeşitli hediyeler veren gönüllü grup, gördükleri manzara karşısında hüzün ve mutluluğu bir arada yaşadı.

Bursa’dan giden Kimse Yok Mu gönüllüleri, Filistin’de gıda kolisi, çocuk kıyafeti, erkek ve bayan giysileri ve bayram şekeri gibi yardım paketlerini dağıttı. 

AKBULUT: ÇOK SICAK KARŞILANDIK

Kimse Yok Mu Derneği Bursa şubesi halkla ilişkiler sorumlusu Adem Akbulut, düzenledikleri etkinlikle hem dernek gönüllüleri, hem de Filistin halkından çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Filistin halkının kendilerini çok sıcak karşıladığını anlatan Akbulut, “Çok sıcak ve sempati ile karşılaştık. Bize sarılıp ziyaretimizden duydukları mutluluğu dile getirdiler. Gittiğimiz ailelerde bizleri çok sıcak karşıladı ve iftarı beraber yapmamız için ısrarcı oldular.” dedi.

Filistin halkının Türkiye’den gittiklerini öğrenince çok mutlu olduklarını belirten Adem Akbulut, şöyle devam etti: “Türk olduğumuzu öğrenince çok mutlu oluyorlar. Çünkü sahipsiz olmadıklarını anlıyorlar. Bu tür ziyaretlerin daha sık yapılması gerekiyor. Çünkü o insanların buna çok ihtiyacı var.” 

RAMAZANDAN SONRA YENİ GRUPLA ZİYARET

6’sı erkek 18 kişilik gönüllü grubuyla ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Adem Akbulut, “Gönüllülerimiz de ziyaretten çok mutlu oldu. En kısa zamanda yine Filistin’e gitmek istediklerini belirttiler. Hatta şimdiden bir grup daha oluştu ve inşallah Ramazan sonrasında da dernek faaliyetleri kapsamında yine bir ziyarette bulunacağız. Ziyaretimiz sırasında çok zorluk yaşamadık. Filistin halkının buna çok ihtiyacı var. Halkımızın bu tür ziyaretlere teşvik edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Bağışta bulunmak için;










CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok mu gönüllülerinden Filistin çıkarması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER