Kimse Yok Mu, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor

Dünyanın farklı ülkelerinde binlerce kimsesiz, yetim ve korunmaya muhtaç çocuğa Kimse Yok Mu tarafından Ramazan ayı boyunca iftar yemeği verildi.

Kimse Yok Mu, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor

Rahmet ayı Ramazan yetimlerin üzerine güneş gibi doğdu. Her fırsatta ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği, bu kutlu zaman diliminde en çok ihtiyacı olan binlerce yetim ve korunmaya muhtaç çocuğa Ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği verdi.

Afrika coğrafyası başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten uluslararası Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan ayının Fevzi ve bereketinden istifade etme adına yetim ve korunmaya muhtaç çocuklara kucak açtı. Dünyanın neresinde bir yetim varsa kimsesizliğine ortak olmak, yüzünün gülmesini sağlamak adına Ramazan ayı boyunca onlarca ülkede binlerce yetime iftar yemeği verdi.

Kimse Yok Mu Derneği yetim ve korunmaya muhtaç koordinatörlüğü, Pakistan’ın 5 farklı bölgesi olan Lahor’da 300, Chakwal 150, Rewal Pindi 50, Jihangira 55 ve selden evlerini kaybeden fakir aileler için yaptırılan İkbaliye kasabasında 300 olmak üzere toplamda 15 bin yetime iftar verdi. Filistin Gazze’de yıl boyunca çeşitli aralıklarla insani yardım ulaştıran gönüllüler, Ramazan ayı kapsamında yetim ve korunmaya muhtaç yüzlerce çocuğa da iftar yemeği verdi. Ruanda Rwamagana bölgesinde İshami Foundation bünyesindeki 100 yetim çocuğa, Arnavutluk Tiran, Laç, Kruja ve Berat bölgesinde 550 yetime. Kamboçya’da bu yıl açılan Kampong Cham yetimhanesinde 130’zu aşkın çocuğa her gün iftar verildi. Fildişi Sahilleri Abidjan şehri Yopougon bölgesinde 50 yetime. Çad’da bulunan yetimhanelerden Fahrettin Bulut yetimhanesi 60, Halvatus Selam yetimhanesi 400 ve Nur Al Yakin yetimhanesi 280 yetim çocuğa ramazan ayı boyunca iftar verildi. Bosna Hersek Zenica şehrinde Poridica yetimhanesi 36 ve Bjelave’de 81 yetim çocuğa iftar yemeği verilerek korunmaya muhtaç çocukların yüzleri güldürüldü.

Yine iftara çağırılar mı diye dua ediyoruz
Arnavutluk Berat bölgesinden anne babası olmayan Suela Ahmeti şunları söyledi. ‘’Türk insanlar bizleri her akşam yemeğe davet ettiklerinde önce şaşırmıştık. Sonra anladım ki benim gibi anne babası olmayan çocuklara bakmak sizin için çok özelmiş. Her gün dua ediyorum yine çağırsınlar diye. Ramazan ayı başladığından beri benim gibi kimsesi olmayan arkadaşlarımla birlikte her gün yemeğimizi burada yiyoruz. Mahalleden başka arkadaşlarımı da davet edebilir miyim dedim çok mutlu oldular. Getir tabi bu ayda hiç kimse aç kalmamalı dediler. Çok teşekkür ediyorum bizlere yardımcı olan, yemek veren, hep gülen insanlara. Allah onlardan razı olsun’’ diyerek duygularını ifade etti.

Kamboçya’da tadilat ve tefrişatı Kimse Yok Mu Derneği tarafından gerçekleştiren Kampong Cham yetimhanesinde görevli Hasakins Hoddriva şunları söyledi. ‘’Buradaki yetimhane bu yıl açıldı. Ülke genelinde binlerce yetim çocuk var. Uzun yıllar savaşın yaşanması, AIDS gibi kötü hastalıkların olması ve halkın yüzde 31’i yoksulluk sınırının altında olmasından dolayı çok fazla yetim ve korunmaya muhtaç çocuk var. 5 ile 14 yaşındaki yaklaşık 300 bin çocuk ya tarım işçisi, balıkçı, maden işçisi veya hizmetçi olarak çalıştırılıyor. Ya da sokaklarda dilenerek hayatlarını devam ettirmek zorundalar. Yetimhanede kalan bu çocuklara ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği veriyoruz ve çok mutlu oluyorlar. Onların mutlu olması bizleri de çok mutlu ediyor’’ dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Yetim ve Korunmaya muhtaç çocuklar koordinatörlüğü uluslararası ilişkiler uzmanı Zeynep Metin yaptığı değerlendirmede. ‘’Başta Afrika olmak üzere dünyanın farklı 52 ülkesinde 62 bini geçkin yetime sahip çıkıyoruz. Bu bağlamda Ramazan ayının bereketinden ve feyzinden daha çok yararlanma adına yetim ve kimsesiz çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. İnancı, rengi, dili veya ülkesi ne olursa olsun, insanlar içinde yakın alakaya ve yardıma en çok muhtaç olanlar, daha hayatın başında iken yalnız ve korunmaya muhtaç kalan yetim ve öksüz çocuklardır. Bunları himaye etmek, ellerinden tutmak, ihtiyaçlarını gidermek insani görevdir. Kimsesiz çocuklar, Allah’ın bize emanetidir. Yetimleri gözetmek ve korumak, aynı zamanda sevgili Peygamberimize karşı bir borçtur. Çünkü Peygamberimizin de hem yetim, hem de öksüz olarak büyümüştür. Bayram günlerinin yaklaştığı bu günlerde tekrar tatlı bir heyecana girdiklerini ekleyerek, Bayramda da çocukları hep birlikte, gönüllülerimizle beraber el ele mutlu etmek istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bağışta bulunmak için;










<< Önceki Haber Kimse Yok Mu, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER