Kimse Yok Mu'dan anlamlı yarışma

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KYM) düzenlediği ve dünya genelinde büyük ilgi gören "Mülteciler" konulu Uluslararası KYM Karikatür Yarışması, ilk durağı Hindistan Banglore’nin ardından yüzbinlerce mültecinin Ege’yi aşarak sığındığı ikinci durakları Yunanistan’ın başkenti Atina’da açıldı.

Kimse Yok Mu'dan anlamlı yarışma

74 ülkeden çizerlerin yarışma için gönderdiği 1244 eserden en iyi 70 tanesi, Atina'nın gözde kültür ve sanat merkezi Technopolis de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.   

Atina'da önceki gün akşam gerçekleşen sergi açılışında yaptığı konuşmada ASYA (Arama Kurtarma, Sağlık ve Acil Yardımlar Derneği) Başkanı Levent Eyüboğlu, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden nerede muhtaç insan varsa onlara yardım etmeyi hedeflediklerini belirtti. 

"Mültecilerin dramları bitmedi bitmeyecekte. Bunun sebebi biz insanlar olduğumuz gibi çözümü de bizleriz." diyen Eyüboğlu, "Hem sergi hem de panelde bu konunun anlaşılması ve çözümü adına güzel mesajlar vereceğinizi umuyorum. Bu akşam tüm dünyaya insanlık adına güzel, mutlu ve sağlık dolu bir yaşam diliyor, savaşlardan uzak barışın olduğu bir gelecek arzusunu dile getireceğimizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.   

Atina Belediyesi Başkanı Yorgos Kaminis'i temsilen konuşan Aleksandros Matiano, KYM'in mülteciler konusuna dikkatleri çekmeyi amaçladığı sergiyi Atina'ya getirmesinden ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti. Mantiano, KYM gibi bu konuda etkin çalışmalar yürüten bir kuruluşu Atina'da görmekten onur duyduklarını sözlerine ilave etti.   

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Yunanistan Ofisi İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Ketty Kehayoglou ise konuşmasında KYM'nin girişimi için şu ifadeleri kullandı: “Bizi hem sanata yönlendirdiler hem de insanlığa nasıl adım atacağımızı öğrettiler.”   

Açılış konuşmalarının ardından ‘mülteciler' konulu bir de panel düzenlendi. Gazeteci yazar ve belgesel yapımcısı Thomas Sideris'in modere ettiği panelde ASYA Başkanı Levent Eyüboğlu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Yunanistan Ofisi'nden Katerina Kitidi, Yunanistan Fotomuhabirleri Derneği kurucusu ve uluslararası ödüllü foto muhabirlerinden Nikos Pilos ve KYM Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Fatma Zehra Altun birer sunum gerçekleştirdi. 

Konuşmacılar STK'ların mülteciler konusunda yaptıkları çalışmalar ile Kimse Yok Mu'nun mültecilere yönelik eğitim çalışmalarına vurgu yaptı.     

Panelin ardından KYM, mültecilerin Avrupa yolculuklarındaki ilk durakları Yunanistan'da kendilerini misafir eden, hayatlarını kolaylaştıran hizmet ve çalışmalara imza atan Atina, Samos (Sisam), Chios (Sakız) ve Lesvos (Midilli) Belediyeleri, Technopolis Kültür ve Sanat Merkezi, BM İyi Niyet Elçisi Marianna M. Vardinogianni ile objektifleri kanalıyla dünyada mültecilere yönelik farkındalık oluşmasına katkı veren Yunanistan Fotomuhabirleri Derneği'ne birer teşekkür plaketi ile ödüllendirildi.   

Etkinlik, 5 kadından oluşan ülkenin tanınmış müzik grubu Smyrna'nın (İzmir) geleneksel enstrümanlar eşliğinde söyledikleri Yunanca ve Türkçe şarkılarla sona erdi.   Sergi, Atina "Technopolis City of Athens" kültür ve sanat merkezinin 10 numaralı salonunda cumartesi gününe kadar 10.00-22.00 saatleri arası gezilebilir. Serginin bundan sonraki durakları Viyana, Münih, Paris ve Brüksel olacak. 
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'dan anlamlı yarışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER