Kimse Yok Mu'dan Ramazan seferberliği

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Haziran 14 2015
Paylaş
X Post
Kimse Yok mu Derneği, Ramazan'da Türkiye ve 80 ülkede fakirlere el uzatacak. 2 milyon kişiye iftar yemeği, 150 bin aileye gıda kolisi, 10 bin çocuğa bayramlık dağıtımı planlanıyor. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, “Baskılar, bu Ramazan hedeflerimizi bir miktar etkiledi, ancak Anadolu insanının desteği ile bunu aşacağımıza inanıyoruz.” dedi.
Kimse Yok Mu'dan Ramazan seferberliği

Ramazan'ın  bereketi, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Kimse Yok mu, mübarek ay öncesinde fakirlere Ramazan kumanyası dağıtmaya başladı. İstanbul'da hayırseverlerin yardıma koştuğu Murat Arıcı (46), hastalıkları sebebiyle çalışamıyor, eşiyle bodrum katında, rutubetli bir evde yaşıyor. Şeker ve yüksek tansiyondan dolayı günde 20'den fazla ilaç kullanan, ayak parmağını kaybeden Arıcı, yardımlar için teşekkür etti. Dernek gönüllüsü Cemil Hurma, “Kimse Yok mu sayesinde hayatın, yardımlaşmanın değerini anladık.” dedi. Gönüllü Ender Abut da “Yardıma muhtaç insanların mutlu olduğunu görmek paha biçilemez bir duygu.” ifadelerini kullandı. Kimse Yok mu, iktidarın tüm engellemelerine rağmen geçen Ramazan'da Türkiye'de 139 bin aileye kumanya, 406 bini aşkın kişiye iftar ve sıcak yemek; 81 ülkede ise on binlerce aile ve yetime kumanya, yüz binlerce ihtiyaç sahibine iftar yemeği dağıtmıştı. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, “Baskılar bizi asla yolumuzdan geri çevirmeyecek.” dedi.

Uluslararası yardım derneği Kimse Yok mu, bu Ramazan ayında da yardıma muhtaç ailelerin kapısını çalacak. Yurtiçi ve yurtdışında binlerce aileye ulaşacak. Derneğin bu yılki hedefi 150 bin yardıma muhtaç aile. Bu kapsamda, derneğin Türkiye geneli şubelerinde, çok sayıda aileye Ramazan kumanyası dağıtıldı.

Bunlardan biri de Leyla Çalapkolu. Eşi akciğerlerinden ameliyat olduğu için çalışamayan Leyle Çalapkolu, ailesinin geçimini merdiven silerek sağlıyor. İki odalı evde ikamet eden Çalapkolu, eşi ve bronşit hastası olan çocuğunun geçimini zor sağlıyor. Kimse Yok mu Derneği ile bir ay önce tanıştığını kaydeden Çalapkolu, yapılan yardımlardan memnun kaldığını belirtti. Çalapkolu, daha önce de dernekten kıyafet yardımı aldıklarını söyleyerek, “Allah yardım edenlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.  Makbule Dikoğlu ise derneğe yönelik hukuksuzlukları ve baskıları eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Biz onlardan yardım alarak geçinebiliyoruz. Benim anne