Kimse Yok Mu'dan Ramazan seferberliği

Kimse Yok mu Derneği, Ramazan'da Türkiye ve 80 ülkede fakirlere el uzatacak. 2 milyon kişiye iftar yemeği, 150 bin aileye gıda kolisi, 10 bin çocuğa bayramlık dağıtımı planlanıyor. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, “Baskılar, bu Ramazan hedeflerimizi bir miktar etkiledi, ancak Anadolu insanının desteği ile bunu aşacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Kimse Yok Mu'dan Ramazan seferberliği

Ramazan'ın  bereketi, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Kimse Yok mu, mübarek ay öncesinde fakirlere Ramazan kumanyası dağıtmaya başladı. İstanbul'da hayırseverlerin yardıma koştuğu Murat Arıcı (46), hastalıkları sebebiyle çalışamıyor, eşiyle bodrum katında, rutubetli bir evde yaşıyor. Şeker ve yüksek tansiyondan dolayı günde 20'den fazla ilaç kullanan, ayak parmağını kaybeden Arıcı, yardımlar için teşekkür etti. Dernek gönüllüsü Cemil Hurma, “Kimse Yok mu sayesinde hayatın, yardımlaşmanın değerini anladık.” dedi. Gönüllü Ender Abut da “Yardıma muhtaç insanların mutlu olduğunu görmek paha biçilemez bir duygu.” ifadelerini kullandı. Kimse Yok mu, iktidarın tüm engellemelerine rağmen geçen Ramazan'da Türkiye'de 139 bin aileye kumanya, 406 bini aşkın kişiye iftar ve sıcak yemek; 81 ülkede ise on binlerce aile ve yetime kumanya, yüz binlerce ihtiyaç sahibine iftar yemeği dağıtmıştı. Dernek Başkanı İsmail Cingöz, “Baskılar bizi asla yolumuzdan geri çevirmeyecek.” dedi.

Uluslararası yardım derneği Kimse Yok mu, bu Ramazan ayında da yardıma muhtaç ailelerin kapısını çalacak. Yurtiçi ve yurtdışında binlerce aileye ulaşacak. Derneğin bu yılki hedefi 150 bin yardıma muhtaç aile. Bu kapsamda, derneğin Türkiye geneli şubelerinde, çok sayıda aileye Ramazan kumanyası dağıtıldı.

Bunlardan biri de Leyla Çalapkolu. Eşi akciğerlerinden ameliyat olduğu için çalışamayan Leyle Çalapkolu, ailesinin geçimini merdiven silerek sağlıyor. İki odalı evde ikamet eden Çalapkolu, eşi ve bronşit hastası olan çocuğunun geçimini zor sağlıyor. Kimse Yok mu Derneği ile bir ay önce tanıştığını kaydeden Çalapkolu, yapılan yardımlardan memnun kaldığını belirtti. Çalapkolu, daha önce de dernekten kıyafet yardımı aldıklarını söyleyerek, Allah yardım edenlerden razı olsun.” ifadelerini kullandı.  Makbule Dikoğlu ise derneğe yönelik hukuksuzlukları ve baskıları eleştirerek şu ifadeleri kullandı: “Biz onlardan yardım alarak geçinebiliyoruz. Benim annem rahatsız. Ben obezite hastasıyım, çalışanım yok, kiramı bile ödeyemedim, suyum elektriğim kesiliyor. Yani bizim gibi yoksul insanların derneklerini neden kapatmak istiyorlar? Onlar yardım etsin ki biz geçinelim.”

Dernek gönüllüsü Ender Abut da bu işi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Her mahallede yardıma muhtaçların olduğuna dikkat çeken Abut, “Yaklaşık 3 yıldır Kimse Yok mu'nun sosyal araştırma ve yardım bölümünde gönüllü hizmet yapmaktayım. Bir odanın içinde yaşayan ve hiçbir geliri olmayan kişilerin bir kutu ile mutlu olduğunu görmek paha biçilemez bir duygu.” ifadelerini kullandı.














RAMAZAN'DA 150 BİN KUMANYA DAĞITILACAK

Kimse Yok mu Marmara Şube Koordinatörü Celal Türkoğlu, derneğin dünyada 113 ülkede yardım faaliyetinde bulunduğuna dikkat çekiyor. Türkiye'de Ramazan yardımlarının 81 ilde 33 şube ile gerçekleştireceklerini söylüyor. Türkoğlu, “2015 Ramazan çalışmalarımız başladı. Ramazan vesilesi ile binlerce ihtiyaç sahibi aileye gönüllülerimizle kumanya götürüyoruz. Çoğu ailenin bizleri gözyaşları ile karşılayıp ‘biz de sizi bekliyorduk' diyor. Ramazan öncesi özellikle bugün ciddi bir kumanya dağıtım çalışması yapıyoruz. Bugün bütün şubelerimizde bir hareketlilik bir canlılık var.” diyor.

Kimse Yok mu Derneği Başkanı İsail Cingöz, son dönemde derneğin maruz kaldığı hukuksuzluklara rağmen dünyanın en iyi sivil toplum kuruluşlarından birisi seçildiklerini söyledi. Cingöz, tüm Türkiye ve dünyanın 80 ülkesine ramazan coşkusunu taşıyacaklarını ifade etti.

Bu yıl yardımlar internet ya da banka üzerinden

Kimse Yok mu Derneği, dün Türkiye genelinde Ramazan kumanyası dağıtmaya başladı. ‘Sofranızda bir yetime yer açın, bu yılki misafiriniz bizden' sloganıyla yola çıkan derneğe, www.kimseyokmu.org.tr adresinden online bağış yapılabiliyor. Ayrıca bankalar ve 08507770577 No'lu çağrı merkezi aracılığıyla bağış gönderilebiliyor.
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'dan Ramazan seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER