Kimse Yok mu'ya baskında şok detay!

Nefret operasyonlarının dünkü adresi Diyarbakır’dı. Şehirde yapılan bütün operasyonlar gizli gerçekleşirken, bu defa gazeteciler özel olarak davet edildi!

Kimse Yok Mu Derneği'ne polis baskını

İhtiyaç sahiplerine yardım eden Kimse Yok mu Derneği’ne terörle mücadele, kaçakçılık ve mali şübe ekiplerince polis baskını düzenlendi. Mesnetsiz bir ihbar üzerine gerçekleşen ve çok sayıda polisin katıldığı baskında, derneğin yoksullarla ilgili tuttuğu bütün kayıtlara ve yardım dosyalarına el konuldu. Polis ekipleri, muhasebe kayıtlarının olduğu bilgisayarların da imajını aldı.

Gazeteciler özel olarak davet edildi
Diyarbakır Valiliği Basın Müdürlüğü de gazetecilere mesaj atarak, basın mensuplarını dernek binasına yönlendirdi. Bugüne kadar Diyarbakır’da yapılan bütün operasyonlar gizli gerçekleşirken, Kimse Yok mu baskının valilik basın müdür tarafından ilanen duyurulması dikkat çekti.

‘Yardım etmiyorlar’ ihbarı!
Yok Mu Derneği Diyarbakır Temsilcisi Recep Tanış, bugüne kadar sayısız denetimden geçtiklerini ve hiçbir usulsüzlüğe rastlanmadığını söyledi. ‘Derneğe yapılan yardımların, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmadığı’ yönünde asılsız bir ihbar üzerine sabah saatlerinde derneğe baskın yapıldığını anlatan Tanış, “Gelen güvenlik güçlerine her türlü kolaylığı sağladık. Bütün belgelerimizi, kayıtlarımızı incelediler. Bazı dosyaları aldılar. Biz Diyarbakır’daki ihtiyaç sahiplerine yıllardan beri yardım ediyoruz. Her şeyimiz kayıt altında. İğne ucu kadar kanuna aykırı bir durum söz konusu değil.” dedi.
Yıllardan beri Diyarbakır’da binlerce ihtiyaç sahibine el uzattıklarını vurgulayan Tanış, yetim, öksüz, eşi olmayan, kimsesiz, hasta veya çalışamayacak durumdaki ailelere yardım ulaştırdıklarını kaydetti. 



<< Önceki Haber Kimse Yok mu'ya baskında şok detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER