Kimse Yok Mu'ya üçüncü kez 'onur ödülü'

Filipinler Ordusu Sivil Operasyonlar Komutanlığı, Kimse Yok mu Derneği'ne 'onur ödülü' takdim etti.

Kimse Yok Mu'ya üçüncü kez 'onur ödülü'

Filipinler Ordusu Sivil Operasyonlar Komutanlığı, ülkede yaptığı yardımlar ve barışa katkılarından dolayı Kimse Yok mu Derneği'ne 'onur ödülü' takdim etti.

Filipinler'de ihtiyaç sahiplerine gıda ve bayramlarda kurban eti dağıtan Kimse Yok Mu, binlerce insanın hayatını kaybettiği Haiyan Tayfunu sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmış ve depremzedelerin yardımına koşmuştu. Filipinler Ordusu ve Sivil Operasyonlar Komutanlığı, başarılı çalışmalarından dolayı Kimse Yok Mu'ya onur ödülünü son üç yıl boyunca üst üste vermiş oldu.

Sivil Operasyonlar Komutanlığı'nda, Kimse Yok Mu çalışmalarını teşvik eden Fethullah Gülen Hocaefendi'ye verilen 'Onur ödülü'nü, Filipinler Jandarma Sivil Operasyonlar Komutanı Albay Arnulfo Marcelo B. Burgos takdim etti. Ödülü, Hocaefendi adına Filipinler Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer aldı.

FİLİPİNLİ KOMUTAN: ÇOK ŞANSLIYIZ; FİLİPİN ORDUSU, KİMSE YOK MU İLE ORTAK ÇALIŞIYOR

Ödül takdimi sonrası Albay Burgos, "Filipin Ordusu ve Sivil Operasyonlar Komutanlığı olarak birçok faydalı organizasyonda beraber çalıştığımız, bünyesinde Türk okullarını bulunduran ICAD Vakfı, Filipinler Türk Ticaret Odası ve Kimse Yok Mu Derneği'ne yaptıkları çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim." dedi.

Filipinler'deki Türk kurumları ile ihtiyaç sahiplerine yardım programlarında birçok kez beraber çalıştıklarını dile getiren Albay Burgos şöyle devam etti: "Filipinler'deki et dağıtım organizasyonlarında, Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nde beraber çalıştık. Filipinleri vuran Haiyan Tayfunu'ndan etkilenen binlerce insana yardım ulaştırdık. Biz çok şanslıyız. Filipin Ordusu, Türk kurumlarının değerli çalışmalarından, girişimlerinden faydalandı."

ALBAY BURGOS: GÜLEN'E TEŞEKKÜR EDERİM

Kimse Yok Mu ile gelecek yıllarda da birlikte çalışmaya devam etmek istediklerini dile getiren Albay Burgos, "Kimse Yok Mu ve böyle bir harekete öncülük eden Fethullah Gülen'e teşekkür ederim." dedi.

Fethullah Gülen Hocaefendi adına ödülü alan Filipinler Fountain Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer ise "Hocaefendi'nin teşvik ettiği küresel eğitim ve yardım seferberliğinin ne kadar gerekli ve doğru olduğu bir kez daha görüldü. Bu şekilde iki ülke arasında gönül köprüleri kuruluyor." ifadelerini kullandı.

2013 yılının Kasım ayında Filipinler'i vuran Haiyan Tayfunu, 6 binden fazla insanın ölümüne yol açmıştı. Felaket bölgesine ilk giden ekip Kimse Yok mu Yardımlaşma ve Dayanışma derneği olmuştu. Fethullah Gülen Hocaefendi de Kimse Yok mu Derneği aracılığı ile felaketin yaralarını sarmaya çalışan Filipinler'e 10 bin dolar bağışta bulunmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu'ya üçüncü kez 'onur ödülü' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER